Ziraat Bankası İle KOSGEB, Proje Destek Kredisi Protokolü İmzaladı!

KOBİ’lere uygun koşullarda finansman sağlanması amacıyla KOSGEB ile Ziraat Bankası arasında Proje Destek Kredisi Protokolü imzalandı. Detaylar haberimizde..

KOBİ’lere uygun koşullarda finansman sağlanması amacıyla KOSGEB ile Ziraat Bankası arasında Proje Destek Kredisi Protokolü imzalandı.

KOBİ’lerin finansmana erişimlerinde kolaylık sağlanması ve kredi olanaklarından daha fazla faydalanabilmelerini teminen sürdürülen faaliyetler kapsamında;

  • KOSGEB tarafından uygulanan destek programlarına başvuruda bulunan,
  • Başvurusu kabul edilerek desteklenen/desteklenmesi karara bağlanan ve
  • 2011 yılından sonra KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Destek Programlarından faydalanan,

işletmelerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmak, projelerini iş planında belirtilen zamanda tamamlamalarına yardımcı olmak için T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından uygun koşullarda finansman sağlanması amacıyla KOSGEB ile Ziraat Bankası arasında Proje Destek Kredisi Protokolü imzalandı.

Protokol Kapsamında KOBİ’lere Sağlanan Avantajlar

1- KOSGEB tarafından desteklenen/desteklenmesi karara bağlanan ve 01.01.2011 tarihinden sonra kredi faiz desteği kullanan işletmelerden uygun bulunanlara, kullanacakları kredilerde Banka’nın cari TL tabela faiz oranı üzerinden % 15 indirim yapılması (AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı için bu oran %20 olacak).

2- Nakdi kredi kullandırılan işletmeler için;

a) Kredilerin bağlı olduğu hesaplarına hesap işletim ücreti uygulanmaması,
b) İnternet Bankacılığı/Mobil İnternet Uygulaması aracılığıyla yapılan havale-EFT işlemlerinde indirim yapılması,
c) KOBİ Kartlarından yıllık kart ücreti alınmaması,
ç) Kullanmış oldukları Çek Karnesi Bedellerinde %50 indirim yapılması,
d) Takas Çek Komisyonlarında % 50 indirim yapılması,
e) AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı için Kredi Tahsis ve Değerlendirme ücretinde % 50 indirim yapılması,

3- Müşterinin gerekli şartları taşıması halinde Avrupa Yatırım Bankası, Alman Kalkınma Bankası (KfW), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Dünya Bankası Enerji Verimliliği ürünlerinden TL veya döviz olarak kullandırılan kredilerde kullandırım komisyonu alınmaması.

KOSGEB ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında imzalanan İşbirliği Protokolü hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

KOSGEB kaynaklı haberimizi KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor