Bulut Bağcı: Turizm Girişimcileri Alternatif Pazarlar Bulmalı

Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, Rusya ile yaşanan krizin turizme olan yansımalarını değerlendirerek, alınacak önlemler hakkında açıklamalar yaptı. Rusya’nın Türkiye için önemine değinen Bağcı, alternatif pazarlara yönelmek gerektiğini söyledi. Detaylar haberimizde..

Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, Rusya ile yaşanan krizin turizme olan yansımalarını değerlendirerek, alınacak önlemler hakkında açıklamalar yaptı. Rusya’nın Türkiye için önemine değinen Bağcı, alternatif pazarlara yönelmek gerektiğini söyledi.

Genç Turizmciler Derneği (GTD) Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, Rusya ile yaşanan gerilimin turizmi olumsuz etkileyebileceğini söyleyerek bu konuda gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarılar yaptı. 2015 yılı Ocak-Eylül döneminde ülkemizi ziyaret eden Rus turist sayısının 3.3 milyon olduğunu, bunun da ciddi bir rakam olduğunu belirten Bağcı, “Rusya’nın Türkiye için anlamı büyük. Türkiye Rusya’nın en çok ihracat yaptığı 7. ülke, sadece 2015 yılında Türkiye’de en çok konut alan 3. ülke ve birçok iş alanında ticari ilişkilerimiz mevcut. Rusya ile olan sürecin turizmi olumsuzetkilememesi için, Rusya’nın turizmdeki boşluğunu doldurabilecek alternatif pazarlara yönelmek gerekiyor” dedi.

‘Söz Konusu Vatansa, Gerisi Teferruattır’

2015 yılında, Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülkelerin başında Almanya ve Rusya’nın geldiğini vurgulayan Bağcı, diğer ülke vatandaşlarını da kazanmak için çalışmalar gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yurt içindeki faaliyetlerinin yanında Almanya, Fransa, İngiltere, Lübnan ve Tunus’ta çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bağcı, her koşulda devletin yanında olacakları mesajını verdi. Bağcı: “Rusya ile ciddi bir ticari hacmimiz var. İki ülke dosttur, ancak bu durumlarda her zaman devletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır, biz de vatanımız için çalışıyoruz” dedi.

Genç Turizmciler Derneği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gtd.org.tr ve www.bulutbagci.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.536 kişi okudu.
Kategori: STK, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor