Yeni Fikirler Yeni İşler 11. Kez YFYİ 2015 Finalinde Uçuşa Hazır!

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en büyük girişimcilik programı Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Finali, dünyaca ünlü yazar, danışman ve mentor Brant Cooper’ın konuk konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en büyük girişimcilik programı Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Finali, dünyaca ünlü yazar, danışman ve mentor Brant Cooper’ın konuk konuşmacı olarak katılımı ile 5 Aralık’ta ODTÜ KKM’de gerçekleşecek.

Konuk konuşmacı Brant Cooper, etkinlikte genç girişimcilerin yalın girişim yoluyla birer vizyonere dönüşerek başarılı girişimlere imza atmaları için gerekli ipuçlarını paylaşacak. Siz de etkinliğe katılarak başarının sırlarına erişebilir, birbirinden yenilikçi YFYİ finalistlerini dinleyebilir ve iş fikirlerinizi başarıya ulaştırmanızda yardım edecek ODTÜ TEKNOKENT’in girişimcilik programlarıyla tanışabilirsiniz.

Yeni Fikirler Yeni İşler Nedir?

Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ), ODTÜ TEKNOKENT tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji tabanlı girişimcilik programı olma özelliğini taşıyor. Temel amacı başta üniversite öğrencileri olmak üzere, gençleri girişimciliğe özendirerek ülke çapında girişimciliği teşvik etmek ve girişimcilik kültürünü yeni nesle benimsetmek.

YFYİ Destekleri Nelerdir?

YFYİ kapsamında YFYİ Idea’da büyük ödül olarak 100.000 TL nakit para ödülü verilirken, YFYİ Pro’da her kategoride büyük ödül olarak 25,000 TL nakit para ödülü veriliyor. Ayrıca özel ödül, ABD Kampı olarak belirlenmiş. Söz konusu kamp; uzman eğitmenler ve başarılı girişimciler tarafından verilen eğitimler ve networking imkânlarıyla ODTÜ Teknokent San Francisco Ofisi'nde gerçekleşecek. Nakit para ve özel ödüllerin yanı sıra, yarışmada dereceye giren girişimci ve girişimci adaylarına 1 yıl ücretsiz kuluçka alanı tahsis edililiyor.

YFYİ’nin diğer benzer yarışmalardan en büyük farkı verdiği maddi ödüllerin yanı sıra, girişimci adaylarına sunduğu zengin eğitim, danışmanlık ve mentorluk destekleri. 100’den fazla girişimci her yıl söz konusu mentorluk ve eğitim desteklerinden faydalanarak iş fikirlerini daha gerçekçi ve piyasaya uygun hale getirebilmekte ve kendilerini, iş fikirlerini daha doğru ifade edebilmekte.

YFYİ Neler Başardı?

YFYİ, 2005 yılında 195 girişimciyle çıktığı yola 11. yılında 2000’in üzerinde girişimci başvurusuyla devam ediyor. Ayrıca YFYİ'de 2005 yılında sadece 65 iş fikri yer alırken, 2014 yılında bu rakam 10 katını da aşarak 1353’e ulaşmış.

Düzenlendiği 11 yıl içerisinde 50’den fazla şirketin kurulmasını sağlayan YFYİ, istihdam oluşturulmasının yanında, teknoloji geliştirilmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını da sağlayarak hem kısa vadede hem de uzun vadede faydalar sağlamıştır.

Şimdiye kadar düzenlenen 324 etkinlikle 34,500 kişiye ulaşılmış; 2005’te 60,000 TL, 2014’te ise 600,000 TL ödülle, 11 yılda yaklaşık 2,000,000 TL para ödülü verilmiş.

YFYİ 2015

11. yılına başlayan YFYİ, YFYİ Idea ve YFYİ Pro olmak üzere iki bölüme ayrılmış.  YFYİ Idea, henüz şirketi olmayan ancak iyi bir teknoloji tabanlı fikre sahip olan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş mezunları hedeflemekte. YFYİ Pro’ysa 0-3 yaş arası teknoloji tabanlı startup şirketlerini
hedeflemekte olup, amaç uluslararası başarı yakalayacak şirketler geliştirmek.

YFYİ Idea tek bir kategori olan Genel kategoriden oluşurken, YFYİ Pro; Sağlık, Enerji, Bilişim ve Dayanıklı Malzeme ve Tüketici Elektroniği olmak üzere 4 kategoriden oluşmakta.

5 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek görkemli final töreninde tüm finalistler sahnede sunumlarını yapacak. Bu tören; girişimcilerin, üniversite öğrencilerinin, üst düzey kamu görevlilerinin, özel sektör yöneticilerinin, işadamlarının ve yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği, geniş katılımlı bir etkinlik olarak gerçekleşmekte. Tören sonunda kazanan ekiplere YFYİ Idea ve YFYİ Pro dâhilindeki ödüller verilecek.

METUTECH-BAN yatırımcı ağı başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen yatırım ağlarından String Ventures, BIC Angel Investments, Galata Business Angels, Revo Capital, Vestel Ventures, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile Fongogo kitlesel fonlama kuruluşunun katılacağı final töreninde yatırımcılar ile sohbet etme imkanı yakalayabilirsiniz.

Unutmayın, Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Finali, 5 Aralık’ta ODTÜ KKM’de gerçekleştirilecek.

Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Finali hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yfyi.com web adrsini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor