Yerli ve Online Sağlık Turizmi Pazar Yeri Girişimi: FlyMedi!

Son zamanların en hızlı büyüyen pazarlarından biri olan Sağlık Turizmi için Türkiye’nin de 2023 hedef pazarlarından olduğunu söyleyebiliriz. Bu alanda www.booking.com'un hastane versiyonu diyebileceğimiz "FlyMedi" , yerli online sağlık turizmi Pazar yeri olarak faaliyete başladı. Detaylar

Son zamanların en hızlı büyüyen pazarlarından biri olan Sağlık Turizmi için Türkiye’nin de 2023 hedef pazarlarından olduğunu söyleyebiliriz. Bu alanda www.booking.com'un hastane versiyonu diyebileceğimiz "FlyMedi", yerli online sağlık turizmi Pazar yeri olarak faaliyete başladı.

Her şey dahil sağlık turu paketleri sıralayan girişim, sadece uluslarararası akreditasyonlara sahip hastanelerin ve fiyatlarının listelendiği bir girişim.

Türkiye’nin bölgenin lokomotifi ve dünyanın 6. En büyük sağlık turizmi destinasyonu olması, tecrübeli girişimcilerin bu alanda inovatif bir fikirle pazardan pay alması adına önemli bir motivasyon. Şubat 2015 te Fatih Çiftçi ve Eray Çetiner tarafından kurulan girişime yakın zamanda, Medicana ve Medical Parkta 8 yıl Sağlık Turizminden sorumlu yönetici olarak görev yapan Yusuf Özkan katılmış.

Şu anda 7 farklı ülkeden 80 den fazla hastaneyi listeleyen girişim, 2016 yılı itibariyle 200 hastaneyi listelemeyi hedefliyor. Özellikle arap coğrafyasının büyük ilgisini çeken Türkiye, estetik saç ekimi ve kanser tedavilerinde hem fiyat hem de kalite anlamında hastalara değer katıyor. Bunun yanında THY'nin de medikal turistlere açıkladığı indirim, konunun ne kadar sıcak olduğunu gösteriyor.

KPMG nin raporuna göre 150 milyar dolardan büyük ve %25 ile büyüyen global pazarda Türkiye, hem kalite, hem uygun fiyat hem de tatil olanaklarıyla yükselen bir değer. Verilen teşviklerle pazar payını artırmak isteyen Türkiye'de bu tarz global girişimleri görmek sevindirici.

FlyMedi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz www.flymedi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sağlık sektöründe ve turizm sektöründe faal olan girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor