2015 Global Girişimcilik Haftası 19-20 Kasım'da İTÜ'de Dolu Dolu Geçecek!

İTÜ, Global Girişimcilik Haftası'nda daha önce emsali görülmemiş bir etkinliğe imza atıyor. Global Girişimcilik Haftası İTÜ, Moda Günü ve Yüksek Teknoloji Günü olmak üzere iki farklı etkinlik düzenliyor. Detaylar haberimizde..

İTÜ, Global Girişimcilik Haftası'nda daha önce emsali görülmemiş bir etkinliğe imza atıyor. Global Girişimcilik Haftası İTÜ, Moda Günü ve Yüksek Teknoloji Günü olmak üzere iki farklı etkinlik düzenliyor. Etkinlikler 19-20 Kasım tarihlerinde İtü Maçka İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.

Moda Günü, moda tasarımı ve yönetimi olacak şekilde 2 farklı konuda paneller, workshoplar ve eğitimler içeriyor. Açılış konuşmasını Burak Büyükdemir'in yapacağı etkinliğin, Moda tasarımı kısmında Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarından Zeynep Tosun, Emre Erdemoğlu, Niyazi Erdoğan katılımcılar ile birlikte olacak. Yönetim tarafında ise ülkede akla gelen ilk iki isim Sina Afra ve Hakan Baş bir panelde ortak sohbet edecekler. Bunlarla birlikte moda sektöründe "PR" denince akla gelen L'appart PR ve Pop-up ürünlerde devrim yaratan Souq Bazaar kurucusu Yaprak Aras da konuşmacılar arasında.

Moda üzerine girişimcileri fonlayan ve kuluçka merkezi hizmeti veren Fashion İncube, etkinliğin girişimcilik kısmında etkili olacak. Gün sonunda ise Atolyeist kurucuları "Design Thinking" üzerine bir eğitim verip Workshoplar düzenleyecekler.

Etkinliğin ikinci günü Yüksek Teknolojiler ve Kullanımları üzerine gerçekleşecek. Giyilebilir teknolojiler ve 3D yazıcılar ve sanal gerçeklik gözlükleri gibi bilinen fakat potansiyel katılımcıların bile henüz kullanmadığı birçok teknolojinin bilgisi ve geleceği tartışılacak ve 3DURAK ve Klickar şirketlerinin destekleriyle insanlara deneyim fırsatı sağlanacak. Ayrıca, MakerLab kurucusu İstanbul MakerLab, maker hareketine dair ürün ve atölye çalışmaları yapacak. Etkinliğin sonunda ise robotkutusu.com kurucuları Arduino ile Kickstarter'da $630.000 fonlanan bir ürünün yapımını gösterecek. Kapanışı ise appanalytics.com kurucusu, 21 yaşında San Francisco'da şirket kurup çıkışını yapmış Taner Akçok yapacak.

Unutmayın, İTÜ Moda Günü ve Yüksek Teknoloji Günü etkinlikleri 19-20 Kasım tarihlerinde İtü Maçka İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.

İTÜ Moda Günü ve Yüksek Teknoloji Günü etkinlikleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz İTÜ Girişimcilik Klubü'nün sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. (Facebook - Twitter)

Haberimizi öğrenciler, gençler ve girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor