Fikri Işık: Hedefimiz 2019’da Yerli Otomobili Yollara Çıkarmak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, markasının ve fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili 2019'da yollara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Detaylar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, markasının ve fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili 2019'da yollara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Hedefimiz 2019 yılında, markası Türkiye'ye ait olan, fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili yollara çıkarmak." dedi.

Kartepe İlçe Başkanlığını ziyaret eden Işık, dünya çapındaki projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını vurgulayarak;

"Dün Sayın Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı'mız ile yerli otomobille ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Ve inşallah yakında bizim TÜBİTAK Gebze Kampüsü'müzde, Otomobil Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Onun yanında Motor Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Bursa'da da Otomotiv Test Merkezimizi inşallah 2016 içerisinde başlatıyoruz. Fren Test Pisti'yle başlıyoruz. Hedefimiz 2019 yılında, markası Türkiye'ye ait olan, fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili yollara çıkarmak. 1 Kasım seçimlerinden önce verdiğimiz bütün sözlerin hayata geçmesi için inşallah önümüzdeki 4 yılı da bir altın 4 yıl,  fırsat dönemi olarak değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Işık, Türkiye'nin yeni bir hamle yapacağını, bunun da temelini bilim ve teknolojinin oluşturacağını vurgulayarak, Türkiye'nin nitelikli üretimini ve istihdamını artıracağını, katma değeri yüksek üretim yapısına geçeceğini sözlerine ekledi.

Sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor