İnovaLİG 2015 Şampiyonları ve IMP'rove Ödülleri İçin Geri Sayım Başladı!

Türkiye ihracatında katma değeri artırmayı hedefleyen TİM, bunun yolunun inovasyondan geçtiği bilinciyle firmaları inovatif ruhu yakalayabilmesi için teşvik ediyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye ihracatında katma değeri artırmayı hedefleyen TİM, bunun yolunun inovasyondan geçtiği bilinciyle firmaları inovatif ruhu yakalayabilmesi için teşvik ediyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İnovaLİG yarışmasına 43 ilden 490 firma müracaat etti. Uluslararası danışmanlık firması A.T. Kearney'nin uzun dönemli stratejik ortaklığında yürütülen yarışmanın 2014 Türkiye ayağında başarılı olan firmalar, adeta alanında şampiyonlar ligi olarak anılan "Küresel IMP³rove Ödülleri"nde Türkiye'yi temsil edecek.

İnovaLİG 2015 kapsamlı anket değerlendirmesinin sıralamasına göre en yüksek skorları alan 50 firmaya bire bir ziyaretler gerçekleştirilerek büyük jüri üyeleri tarafından 25 yarı finalist seçilecek ve "2015 İnovasyon Şampiyonları" Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında ödüllendirilecek.

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da

‘Türkiye İnovasyon Haftası '2015 ‘İnovaLİG' şampiyonlarının ödüllendirilmesinin yanı sıra daha büyük bir organizasyona da ev sahipliği yapacak. Yarışmanın uluslararası ayağı olan ve şampiyonlar ligi olarak da nitelenen "Küresel IMP³rove Ödülleri" de dünyada ilk kez ‘Türkiye İnovasyon Haftası'nda sahiplerine verilecek. Uluslararası finale sahne olacak İstanbul, dünyada en önemli inovatif faaliyetleri yürüten firmaları ağırlayacak.

Avrupa ve Türkiye dâhil olmak üzere toplam 18 ülkeden 4 binden fazla firmanın temel alındığı kıyas analizi raporunda finale kalan firmalar, ‘Küresel IMP3rove'un ödül töreni için İstanbul'da bir araya gelecek. Küresel şampiyona için 100 firmanın aday gösterildiği yarışmaya 15 büyük ölçekli ve 15 küçük ölçekli firma katılacak.

İnovasyon Sürdürülebilir ve Yapısal Bir Süreç

‘İnovaLİG programı, şirketlere organizasyonel inovasyon yönetimlerini güçlendirerek rakiplerini geride bırakma olanağı sunuyor. Program, inovasyonu gerçekleştirmiş ve inovatif projeler ile başarıya ulaşmış şirketleri proje bazında ödüllendirmekten öte, inovasyon yönetimi ve sistematik inovasyon yetkinlikleri kazanılması için yapılan çalışmaları ödüllendiriyor ve bu durum, katılımcı şirketler için inovasyonun sadece bir sonuç değil; sürdürülebilir ve tekrarlanabilir ödüller getiren yapısal bir süreç olmasını teşvik ediyor.

İnovaLİG'e kayıt yaptıran firmalar, inovasyon başarı hikayeleri ve haberlerine ulaşabilmenin yanı sıra, iş ağlarını genişletme imkânı da buluyor. İnovasyon anketini tamamlayan firmalara, rakip firmalar ve inovasyon liderleri ile karşılaştırma (benchmark) raporu sunuluyor. Bu rapor firmaların orta ve uzun vadeli hedeflerine odaklanmasına, yıllar içerisinde inovasyon gelişimlerini takip edebilmelerine ve gözlemlemelerine imkan sağlıyor. Ayrıca geçen yıl lige başvuran firmalar geçtiğimiz yılda kat ettikleri gelişimi görme ve küresel şampiyona heyecanına ortak olma şansını elde ediyor. Firmaların inovasyon yetkinliklerini üst düzeyde tutarak büyümesini artırmak, maliyetlerini azaltmak ve kazanacağı inovasyon disiplini sayesinde küresel rakipleriyle yarışmasının önünü açmak için bu rapor kritik öneme sahip.

İnovaLİG 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovalig.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.232 kişi okudu.
Kategori: İnovasyon, KAMU, Ulusal, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor