TEXWORLD Istanbul Fuarı Girişimcilere ve Ziyaretçilere Kapılarını Açtı!

Texworld Istanbul fuarı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. 3. kez düzenlenen Texworld Istanbul fuarına sektör profesyonelleri ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterdi. Detaylar haberimizde..

Messe Frankfurt tarafından organize edilen Texworld Istanbul fuarı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. 3. kez düzenlenen Texworld Istanbul fuarına sektör profesyonelleri ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterdi.

Messe Frankfurt Tekstil Fuarları'ndan Sorumlu Başkan Vekili Olaf Schmidt ; fuarın tüm katılımcılar için yararlı olması dileklerini ileterek "Özellikle son on yılda şirketimiz dünya genelinde yeni ve yüksek kaliteli tekstil fuarları düzenleyerek Türkiye’den pek çok sektör profesyoneline uluslararası pazarlara açılmaları için yol gösterdi. Geçen yıl ilk olarak uluslararası hazır giyim kumaşları üretim merkezini İstanbul’a taşıdık. 3. kez düzenlenen Texworld Istanbul fuarına ilk günden gösterilen yoğun ilgi, lokasyon olarak İstanbul’u seçmemizin ne kadar doğru bir karar olduğunun
kanıtıdır."
açıklamasını yaptı.

Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ise yaptığı konuşmada; 8 ülkeden 127 katılımcıyı fuarda ağırladıklarını belirtti. Tayfun Yardım şöyle konuştu: “Yarattığımız bu uluslararası platformda; katılımcıları, ziyaretçileri ve satın almacıları aynı çatı altında buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Türk moda ve hazır giyim markaları artan iç talebi karşılamak için çok çeşitli ve farklı kalitede kumaş arayışında. Türkiye’nin dünyada en önemli tekstil merkezlerinden biri olduğunu göz önüne alacak olursak 3. Texworld Istanbul, sektörü bir kez daha bir araya getirmektedir. Bu yıl ilk kez fuara, hazır giyim ve konfeksiyon ürün grubu da eklendi. Bir başka yenilik ise; 3. Texworld Istanbul’a ilk defa DGTIA (Daegu Gyeongbuk Tekstil Endüstrileri Birliği) ve KOTRA (Kore Ticaret-Yatırım Teşvik Ajansı) ‘nın katılmasıdır. İpekyolu, Daegu şehrinde başlayıp, İstanbul’da sona ererdi. Bildiğiniz gibi, tarihte İpek Yolu sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de yolu olmuştur. Fuarda bu yıl gerçekleşen bir diğer yenilik ise Vietnam’ın katılımcı ülkeler arasında yer almasıdır. Kore, Pakistan ve Hindistan ise pavilyon düzenleyen ülkeler arasında yer alıyor.”

Texworld Istanbul, Messe Frankfurt’un dünya çapındaki hazır giyim kumaşları marka etkinliklerinin parçası olan tüm ürün gruplarını kapsıyor. Katılımcılar; pamuklu, denim, brode ve dantel, örme kumaş, gömleklik, yün ve yünlü karışımlı kumaşlar, fonksiyonel kumaşlar, keten ve kenevir dokuma, baskı, ipek, ipek görünümlü kumaşlar, iplik ve
elyaf, aksesuar, organik kumaşlar, şal ve eşarp, konfeksiyon ve hazır giyim ürünlerini sergileme fırsatı yakalıyor.

Türkiye, dünyada tekstil ihracatında en büyük ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve hazır giyim ihracatında 7. sırada bulunuyor. Resmi verilere göre Türkiye’den yapılan hazır giyim ihracatı 2013 yılına göre %8 oranında bir büyüme göstererek 2014 yılında 18.7 milyar Amerikan Dolarına ulaşmış. Ayrıca, Türkiye ve özellikle İstanbul, coğrafi
konumundan dolayı katılımcı firmalara bölge ülkelerinden gelen müşteriler ile iletişime geçmek için çok çeşitli fırsatlar sunuyor.

Trend Forumu Keşfedin

Texworld Istanbul süresince ziyaretçiler Texworld Sanat Direktörleri Louis Gérin & Grégory Lamaud tarafından tasarlanan Trend Forumu’u keşfetme olanağı bulacaklar. Trend Forum‘da katılımcı firmalara ait seçilmiş kumaş ve aksesuarlar sergileniyor. Bu sezonun trendleri “Prelude /Başlangıç” teması ile sektöre sunuluyor.

Aydın Üniversitesi Etkinliği

Texworld Istanbul süresince ziyaretçileri bekleyen bir diğer ilgi çekici etkinlik ise, Türkiye’nin tek Keçe Merkezi’ne sahip Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nün tepme keçe, ünlü kübist ressamların tabloları ve çeşitli şapkaların Texworld Istanbul standında sergilenecek olması. Ayrıca 4 Kasım 2015 Çarşamba günü Öğretim Görevlisi Gülgün Tekin’in önderliğinde öğrenciler ıslak tepme keçe uygulamaları ile keçe şallar üretecekler.

"Gelecekte Moda" Masaya Yatırıldı

www.stilkolik.com kurucusu Elif Tuğba Aydınlıyurt’un moderatörlüğünde gerçekleşen "Gelecekte Moda" etkinliğine Türkiye’nin ünlü moda bloggerları konuşmacı olarak katıldı. Aralarında Aslı Güvenç, Buket Güler, Simla Canpolat ve Nihan Çumralıgil’in bulunduğu etkinlikte moda trendleri, gelecek senaryo analizleri, moda ve teknoloji, teknolojik gelişmelerin moda sektörüne etkisi, lüks moda yönetimi ve trendlerin oluşumu gibi konular konuşuldu.

“Vitrin Tasarımı ve Styling” Semineri Yoğun İlgi Gördü

Görsel sunumun bir parçası olan "Styling" üzerine özel projeler hazırlamakta olan Ümit Temurçin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Tchibo Türkiye-Staratejik Planlama vwe Pazarlama Yöneticisi Ceyda Kaptan, Gap-Banana Republic ve Aeropostale Markalarının Görsel Sunum Yöneticisi Burcu Cansız, All Dergisi yayın

yönetmeni Pınar Çelikel, Moda tasarımcısı Tuba Ergin ve ünlü moda tasarımcısı Emre Erdemoğlu ve Stil Blogger’ı ve Marie Antoinette Chcolatier Kurucu Ortağı Ruken Demirer konuk olarak yer aldılar. "Görsel Sunum, Vitrin Tasarımı ve Styling" konulu etkinlikte marka ve moda tasarımcılarının koleksiyon hikayeleri yoğun ilgi gördü.

4 Kasım 2015 Özel Etkinlikler

  • Ceylan  Atınç  İle Fashion Talk

2005 yılından bu yana moda sektöründe adını sıklıkla duyduğumuz moda editörü ve kreatif direktör Ceylan Atınç, Texworld Istanbul fuarında özel bir etkinlik düzenliyor. Ceylan Atınç’ın moderatörlüğünde moda tasarımcısı Tuvana Büyükçınar, model ve marka danışmanı Didem Soydan, moda blogger’ı Meriç Küçük ve saç stilisti Önder Tiryaki’nin katılımı ile gerçekleşecek olan "Ceylan Atınç ile Fashion Talk" seminerinde hazır giyim markalarının ülkemizdeki durumu, moda sektörünün geleceği, Türk modasının dünyadaki yeri, Türkiye ve dünyada moda bloggerlarının çalışmaları gibi moda, tasarım ve stil dünyasına yön veren özel konular masaya yatırılacak.

  • International Fashion Academy Fuarda Yerini Alıyor

Perakende eğitim modülleri ve tedarik zinciri stratejilerinden sorumlu üst düzey danışman Nicolas Gand hammaddeden nihai ürüne kadar olan süreçte tedarik zinciri organizasyonu ve üretim teknikleri hakkında bilgi birikimini dinleyiciler ile paylaşacak.

5 Kasım 2015 Özel Etkinlikler

  • Vakko Esmod Moda Akademisi Seminer ve Workshop Düzenliyor

Vakko Esmod Moda Akademisi Texworld Istanbul fuarında seminer ve workshop düzenliyor. Moda tasarım eğitmeni Dominique Boillot tarafından verilecek olan seminerin konuları arasında moda tasarımı, yaratıcılık ve uygulama süreci yer alıyor.

Vakko Esmod Moda Akademisi eğitmeni Nadia Haouach ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmasında ise üç boyutlu kalıp çıkarma teknikleri kullanılarak manken üzerinde tayyör ceket tasarımı uygulaması yapılacaktır.

Unutmayın, Texworld Istanbul Fuarı 3-5 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilcek.

Messe Frankfurt tarafından organize edilen Texworld Istanbul Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.texworld-istanbul.tr.messefrankfurt.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tekstil sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor