KOSGEB ile Vakıfbank KOBİ’lerin Finansmanı İçin El Ele Verdi!

KOSGEB ve Vakıfbank KOBİ’ler için birleşerek işbirliği programını hayata geçirdi. Vakıfbank, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı işletmelere, uygun koşullarla kredi ve bankacılık hizmeti sunacak. Detaylar haberimizde..

KOSGEB ve Vakıfbank KOBİ’ler için birleşerek işbirliği programını hayata geçirdi. Vakıfbank, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı işletmelere, uygun koşullarla kredi ve bankacılık hizmeti sunacak.

KOBİ’lerin finansmana erişimlerinde kolaylık sağlanması ve kredi olanaklarından daha fazla yararlanabilmelerini teminen sürdürülen faaliyetler kapsamında KOSGEB ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

İşbirliği programının imza töreni KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan’ın katılımıyla Ankara KOSGEB Başkanlık binasında 20 Ekim 2015’te gerçekleştirildi.

İşbirliği programı kapsamında sunulan ‘KOSGEB işbirliği taksitli işletme kredisi’ ile KOBİ’ler 60 aya (5 yıl) varan vadelerde, uygun faiz oranlarıyla masrafsız kredi kullanabilecek. İşletmeler protokol kapsamında belirlenen kredi türlerinde mevcut faiz oranları üzerinden indirim elde ederken EFT/ havale gibi bankacılık işlemleri, çek defteri, kredi kartları, e-fatura, POS ve benzeri bankacılık ürün ve hizmetlerinde özel avantajlardan yararlanabilecek.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer; "Bugün 81 ilde 88 KOSGEB İl Müdürlüğü aracılığı ile KOBİ’lerimize hizmet veren KOSGEB, gün geçtikçe kendini yenileyerek ve destek programlarını günün şartlarına göre güncelleyerek KOBİ’lere destek sağlamaya devam etmektedir. 1990-2002 döneminde KOSGEB tarafından ulaşılan KOBİ sayısı 4 bin iken, 2005 yılı itibarıyla KOSGEB veri tabanına kaydedilen işletme sayısı 806 bine ulaşmıştır.” dedi.

Biçer, "Yapılan bu protokol sayesinde işletmeler, uygun faiz oranı ve masrafsız kredi kullanmanın yanında KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak KOSGEB’in diğer faaliyetlerinden de yararlanma imkânı bulacaklardır." İfadelerine yer verdi.

İlk  uygulanacak olan, azami 60 Ay (5 yıl) vadeli kredide İşletmelere, nakit akışları ve mali bünyeleri göz önünde bulundurularak 3 ayda bir ödemeli, taksit ertelemeli veya ödemesiz dönemli gibi özel ödeme seçenekleri sunuluyor.

İmza töreninde konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan; “Bugün KOSGEB’le imzaladığımız protokolle, Türkiye çapında binlerce KOBİ’mize özel fırsatlar sunacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Son derece kapsamlı bir işbirliği programı oluşturduk.

Bankacılık anlayışımızla da uyumlu olarak, KOBİ’lerimize uygun koşullarla kredi vermenin yanı sıra işletmelerin toplam maliyetlerini azaltmalarına katkıda bulunmak üzere bankacılık ürün ve hizmetlerimizde uygun koşullar sağladık ve teknolojik desteklerimizi bu pakete ekledik.” dedi.

KOSGEB ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında imzalanan İşbirliği Protokolü hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

KOSGEB kaynaklı haberimizi KOBİ'lerimizbaşta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor