Unilever, Sürdürülebilir Yaşam İçin Genç Girişimcileri Ödüllendiriyor!

Unilever, sürdürülebilirlik ile ilgili sorunlara çözümler üeretebilen genç girişimcileri ‘Unilever Sürdürülebilir Yaşam İçin Genç Girişimciler Ödülü’yarışmasına çağırıyor.Detaylar haberimizde..

OMO, Algida, Lipton, Dove gibi markaların üreticisi Unilever, genç girişimcileri sürdürülebilirlikle ilgili sorunlara çözümler bulmaya çağırdığı ‘Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülü’nü düzenliyor.

Yarışma, Birleşmiş Milletler’in 193 ülke ile birlikte imzaladığı “Küresel Hedefler”e odaklanıyor. Genç girişimciler, 17 global hedeften Unilever’in desteklediği 8 global hedef ile ilgili projeleriyle yarışacaklar. 18 Kasım’a kadar devam edecek olan yarışmada, 7 finaliste toplamda 200.000 Euro’yu aşan finansman desteği ve özel danışmanlık hizmeti verilecek.

Aynı zamanda, 7 finalist arasından en başarılı projeye sahip genç girişimci belirlenerek ‘Galler Prensliği Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimci Ödülü’nün sahibi olacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülü’ 35 yaş ve altı genç girişimcilerin katılımıyla 18 Kasım’a kadar devam edecek. Yarışma Birleşmiş Milletler’in yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlikleri yok etme ve iklim değişikliği ile mücadele etme amacıyla 25 Eylül tarihinde 193 ülke ile birlikte imzaladığı Global Hedefler’e odaklanıyor. Genç girişimciler, 17 global hedefin Unilever tarafından desteklenen 8 hedefi ile ilgili fikirleri ve projeleriyle yarışmaya katılabiliyorlar

Bu hedefler kapsamında genç girişimciler;

  • Yoksulluğu ve açlığı sonlandırma,
  • Cinsiyet eşitliği,
  • Temiz su ve sağlık koşullarını iyileştirme,
  • Ulaşılabilir ve temiz enerji,
  • İyi koşullarda çalışma ve ekonomik büyüme,
  • Sorumlu tüketim ve üretim,
  • İklim değişikliklerinin etkileriyle mücadele etme

ile ilgili fikirleriyle yarışacaklar.

Kazanana 200.000 Euro Finansman ve Rehberlik Desteği

Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilir Liderlik Enstitüsü ortaklığında ve Ashoka işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülü’nde, finale kalmaya hak kazanan 7 proje 2016 Mart ayında kamuoyuna duyurulacak. 7 finaliste toplamda 200.000 Euro’yu aşan finansman desteği ve özel rehberlik hizmeti verilecek.

7 finalist arasından seçilecek en başarılı projeye sahip genç girişimci ise Galler Prensi Charles’ın himayesinde verilen Galler Prensliği Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimci Ödülü’nün sahibi olacak.

Unilever Türkiye’den Genç Girişimcilere Yeni Bir Fırsat

2014’te 88 ülkeden 800’ün üzerinde genç girişimcinin başvurduğu yarışmada Türkiye, en çok proje başvuru yapılan ilk 5 ülkeden biri olmuştu. Bu sene de Unilever Türkiye, genç girişimcileri projeleriyle yarışmaya katılmaya davet ediyor ve yarışmaya katılan genç girişimcilere yepyeni bir fırsat daha sunuyor. 2016 Mart ayında global finalistlerin açıklanmasının ardından, Ashoka Türkiye işbirliğiyle Türkiye’den yapılan başvurular ayrıca incelenerek Türkiye finalistleri belirlenerek genç girişimcilere finansman desteği ve danışmanlık desteği verilecek.

Geçtiğimiz sene, Honduras’lı Daniel Yu, “ReliefWatch: Impact Meets Data” projesiyle ‘Galler Prensliği Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimci Ödülü’nün yanı sıra 50.000 Euro’luk büyük ödülü almaya hak kazanmıştı.

‘Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülü’ hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.changemakers.com/globalgoals2015 web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimcilerimiz ve girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor