Helvacıoğlu: Türkiye'nin Potansiyel Franchise Hacmi 50 Milyar Dolar!

Bayim Olur musun Fuarı'nı düzenleyen Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu Türkiye'nin halen 43 milyar dolarlık bir hacme sahip franchise hacminin hızla 50 milyar dolara yaklaştığını söyledi.Detaylar haberimizde..

İstanbul'da 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 30 bin’e yakın kişi tarafından ziyaret edilen Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nda çok sayıda franchising anlaşması yapıldı. Fuarı düzenleyen Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu Türkiye'nin halen 43 milyar dolarlık bir hacme sahip franchise hacminin hızla 50 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen Bayim Olur musun Fuarı'nda, her yıl olduğu gibi bu yıl da girişimcilere yeni iş kapıları aralanırken, markalar  zincir olma yolunda önemli fırsatlar yakaladı.  Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Aycan Helvacıoğlu, Yeşilköy CNR Expo Fuar Merkezi'nde 4 gün süresince açık kalan fuarı 29 bin 326 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, firmaların çok sayıda iş bağlantısı yaptıklarının altını çizdi. Fuarın istihdam oluşturma ve yeni iş alanları yaratma anlamında Türk ekonomisine önemli katkılar sağladığı ifade eden Helvacıoğlu şöyle konuştu: "Bayim Olur musun Fuarı gerek ziyaretçi sayısı, gerek katılımcı sayısı, gerekse yarattığı iş hacmi açısından her geçen yıl önemli başarılara imza atıyor ve kendi rekorunu tazeliyor. 2014'te fuara 277'si yerli, 23'ü yabancı olmak üzere 300 firma katılırken, bu yıl 330’u yerli, 35’i yabancı toplam 365  firma katıldı. 2014'te 27 bin 400 ziyaretçi alan fuarı, bu yıl 29 bin 326 kişi ziyaret etti. Tabii ki burada önemli olan fuarın yarattığı iş hacmi... Fuarda markalar zincirleşme yolunda  binlerce franchising ve bayilik sözleşmelerine imza attılar."

"Franchise Hacmimiz 50 Milyar Dolara Yaklaştı"

Bayim Olur musun Franchising Fuarı'nın 22 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirildiğini ve bu alanda düzenlenen dünyadaki ilk üç fuar arasında yer aldığını vurgulayan Helvacıoğlu, Türkiye'deki Franchising pazarı hacminin de her geçen yıl giderek arttığını söyledi. Helvacıoğlu şöyle devam etti: "Türkiye'de günümüzde franchise hacmi, Ufrad(Ulusal Franchising Derneği verilerine göre 43 milyar dolarlık bir hacme sahip, 2016 yılında ise bu rakamın 50 milyar dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Günümüzde Türkiye 1850 adet zincir işletmeye sahip bulunuyor, zincirlere bağlı şube sayısı ise 50.000 civarında. Franchise / bayilik verenlerin sayısı 1471 iken, franchise / bayiliğin zincirler içindeki oranı ise %78'lere ulaşıyor. Bu rakamlar Türkiye'nin Franchise hacminin giderek arttığını ve Türk ekonomisindeki öneminin giderek artacağını ortaya koyuyor."

Markaların bayilik/ franchise bilgilerine ve ayrıca fuarla alakalı merak edilen her türlü bilgiye  www.bayimolurmusun.com.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor