Türkiye'nin İlk ve Tek Mobilya AVM'si Mobiliyum, Ortadoğu’ya Örnek Oldu!

İhracat potansiyelini artırmak amacıyla kurulan, Türkiye'nin ilk ve tek mobilya alışveriş merkezi Mobiliyum AVM, Ortadoğu'da uygulanacak. Detaylar haberimizde..

İhracat potansiyelini artırmak amacıyla kurulan, Türkiye'nin ilk ve tek mobilya alışveriş merkezi Mobiliyum AVM, Ortadoğu'da uygulanacak.

İnegöl mobilyasında ihracat potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Mobiliyum AVM, Ortadoğu’ya örnek oluyor. 100 milyon dolarlık bütçe ile şekillenen Türkiye’nin ilk ve tek mobilya alışveriş merkezinin, Afrika, Cezayir, Almanya ve Dubai’de de kurulması planlanıyor.

Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı ve Saloni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek, 3 bini aşkın mobilya üreticisinin bulunduğu İnegöl’de sektörün en büyük eksiğinin tanıtım olduğunu vurguladı. İnegöl mobilyasının hak ettiği bilinirliği kazanması için harekete geçtiklerini söyleyen Özbek, “İnegöl ve Türkiye mobilyasının imaj problemini çözmek için yola çıktık ve prestijli, lokasyonu uygun, sosyal donatıları ile güçlü; 5 yıldızlı oteli, restoranları, otoparkı bulunan kapsayıcı bir yatırım ihtiyacı gözlemledik. Dünyadaki tüm mobilya alıcısı, mobilya tüccarlarının ilgisini çekecek bir yapı kurmayı hayal ettik. Perakendeciliği bir yana bırakıp, üretim ve ihracat odaklı, Türkiye mobilyacılığının, İnegöl ve Bursa mobilya sektörünün ihtiyacı olan Mobiliyum AVM’yi inşa ettik. 200 üreticinin showroomunun bulunduğu Mobiliyum AVM ile üreticileri markalaşmaya, büyümeye, vizyon katmaya teşvik etmeyi amaçladık” diye konuştu.

Projeyi planlarken Osmanlı tarzı bir AVM konsepti oluşturduklarından bahseden Özbek, Avrupa ve Ortadoğu’da örneğinin olmadığına dikkati çekti. Projenin uluslararası kimlik kazanmasını hedefl ediklerini açıklayan Özbek, “Bursa’dan mobilya almak isteyenlerin yüzde 70’i Mobiliyum AVM’ye geliyor. Yurtdışından da yoğun ziyaretçi alıyoruz. Yalnızca Saloni Mobilya olarak, Mobiliyum’da yer aldığımızdan bu yana Tanzanya, Almanya, Katar, Azerbaycan gibi 5 yurtdışı bayiliği verdik. Viyana’ya mağaza açtık. Şu anda da biraz daha dışa dönerek, Mobiliyum AVM’yi hem tekil mağazalar ve markalar seviyesinde hem de hepsini kuşatan AVM projesi olarak ihraç etmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte, projeyi Afrika, Cezayir, Almanya, Dubai gibi farklı ülkelere de taşımayı planlıyoruz. ‘Projeyi siz yapın, kendi markalarımızla buralarda yer alalım’ diyeceğiz. 10 yılda 10-15 proje yapalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mobiliyum AVM ile 365 Gün Fuar

Özbek, geçen mayısta açılan ve 100 milyon dolarlık yatırımla 225 bin metrekare kapalı alana konuşlandırılan projenin 500 civarında mobilya üreticisini bünyesinde barındırdığını söyledi. Mağazaların kira fiyatlarının 6 ile 30 bin lira aralığında olduğunu belirten Özbek, Mobiliyum AVM’nin, İnegöl mobilyasının tanıtımında 365 gün fuar görevi üstlendiğini, 30 milyon liralık yatırımla kurulan 125 odalı 5 yıldızlı otelde ise Ortadoğulu misafirlerin ailelerinin de konaklayabileceğini kaydetti.

Genç Yetenekleri Destekliyor

AVM bünyesinde ayrıca, 20 iç mimarlık ve tasarım ofisinin bulunduğunu belirten Özbek, bu ofislerde yeni mezun gençleri desteklediklerini ifade etti. Özbek, “5 yıl süreliğine kira almıyoruz. Gençleri mesleğimize kazandırıp, tecrübelendiriyoruz. 3 yıl süreliğine de restoranlarımızdan ücretsiz yararlanma imkanı sunuyoruz. Böylece eğitime de destek oluyoruz” dedi.

Sektörde 60 Bini Aşkın Kişiye İstihdam Kapısı

Türkiye’nin mobilya ihtiyacının yüzde 50’sini İnegöl üretiyor. İnegöl mobilya endüstrisi, 5 milyon metrekarelik üretim alanında 60 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor. 300 bine yakın nüfusun yüzde 90’ının geliri mobilya sektöründen karşılanıyor. 4 milyar TL’nin üzerinde yıllık mobilya cirosu mevcut. İnegöl’den 150’yi aşkın ülkeye mobilya ihraç ediliyor.

Mobiliyum AVM hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.mobiliyum.com web adresini izyaret edebilirsiniz.

Dünya kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor