TÜBİTAK, KOBİ'lere Yönelik Mentorluk Desteği Başlatıyor!

TÜBİTAK, KOBİ’lerin yenilik kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla KOBİ'lere yönelik Mentorluk Desteği başlatıyor. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, KOBİ’lerin yenilik kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla KOBİ'lere yönelik Mentorluk Desteği başlatıyor.

TÜBİTAK, KOBİ’lerin yenilik kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yeni bir destek sunmayı hedefliyor. 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılacak bir çağrı sonucunda alanlarında uzman kişiler, bir mentorluk programı ile formasyon kazandırılarak deneyimlerini KOBİ’lere aktaracak. Firmalar ile eşleştirilecek mentorlar daha önce TÜBİTAK bünyesinde yürütülen 1512 ve 1601 destek programlarında mentorluk yapmış kişiler ile halihazırda mentorluk eğitimi alan kişilerden oluşuyor.

Mentorluk desteği verilecek alanlar;

  • Stratejik teknoloji ürün yönetimi
  • İleri mühendislik ile tasarım
  • İş geliştirme
  • Ufuk 2020 programına yönelik mentorluk

olarak belirlenmiş.

Söz konusu çağrı açılmadan önce, KOBİ’lerin hangi alanlarda mentorluğa ihtiyaçları olduğunu tespit etmek amacıyla kobimentor.tubitak.gov.tr adresinde oluşturulan anketi doldurmaları gerekiyor. Anket en geç 16 Kasım 2015 saat 17:00’ye kadar doldurulabilecek. Yapılan anket sayesinde KOBİ'lerden mentorluk talepleri toplanarak açılacak yeni çağrının ana hatları belirlenecek.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.523 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor