KOBİ'ler, Enerji Verimliliği Destek Kredisini Duydunuz mu?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sanayide Kullanılan Verimsiz Elektrik Motorlarının Dönüşümü Destek Kredisi Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sanayide Kullanılan Verimsiz Elektrik Motorlarının Dönüşümü Destek Kredisi Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

KOBİ'lerin iç ve dış pazarlarda rekabet güçlerinin artırılması ile üretim maliyetlerinin minimuma indirebilmesi için enerji verimliliğine yönelik projelerin önemli olduğuna işaret eden Işık, "Söz konusu programla işletmelerimizin verimsiz enerji kullanımından doğan kayıplarının asgariye indirilmesi ve elde edilecek ekonomik kazanımın en üst düzeye çıkarılmasını planlıyoruz" diye konuştu.

Bakan Işık, bu amaçla işletmelerin kullandıkları verimsiz elektrik motorlarının dönüşümü nedeniyle ihtiyaç duyacakları banka kaynaklı kredilere erişimlerinin kolaylaştırılması için bakanlığın Verimlilik Genel Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kredi Garanti Fonu AŞ ve bankalarla yeni bir kredi faiz desteği uygulamasına başladıklarını belirtti.

Program kapsamında; Akbank, Anadolubank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile işbirliği yapıldığını ifade eden Işık, KOBİ'lerin üst limiti 300 bin lira olarak bankalardan kullanacakları kredilerde, faizin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi.

Işık, bu konuda KOBİ'lere kolaylık sağlamak istediklerini vurgulayarak, toplam 36 ay vadeli kredinin, ilk 12 ayını "ödemesiz" dönem olarak planladıklarını kaydetti.

Teminat sorunu yaşayan KOBİ'lere Kredi Garanti Fonu AŞ tarafından destek sağlanacağının altını çizen Işık, program kapsamında KOBİ'lerin her türlü soruları için KOSGEB'e başvurabileceklerini ifade etti.

www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor