Fikri Işık: Girişimcilik Kalkınmanın Temel Dinamiğidir!

Fikri Işık, Gebze Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, girişimcisi olmayan bir ülkenin sürdürülebilir kalkınma ve başarı yakalama şansı olmadığını söyledi. Detaylar haberimizde..

Fikri Işık, Gebze Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, girişimcisi olmayan bir ülkenin sürdürülebilir kalkınma ve başarı yakalama şansı olmadığını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu ana kadar 362 binin üzerinde girişimcilik eğitimi verdik. Bunlardan 21 bin 292 işletme çıktı ve 352 milyon lira bu işletmelerimize bugüne kadar destek verdik" dedi. Sovyetler Birliği'nin "çöküşünün", girişimciliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade eden Işık, devlet eliyle kalkınmanın dünyanın hiçbir döneminde başarılı olmadığını kaydetti.

Işık, girişimcilik konusunda Japonya tarihinden örnek vererek, "Japonya'yı 3-4 yüzyıllık çalışmanın bu hale getirdiğini kimse unutmamalı. Japonya dünyanın bir ucunda, Türkiye dünyanın tam ortasında. Japonya dünyanın bir ucunda bunu başardıysa bunun sebeplerini iyi öğrenmeliyiz. Girişimcilik, gerçekten bir ülkenin kalkınmasının temel dinamiğidir" şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük 10 şirketinden 7'sinin teknoloji alanında çalışan işletmelerden oluştuğunu anlatan Işık, bunların da küçük girişimcilerin kurduğu şirketler olduğunu bildirdi.

"Yenilikçilik Artık Girişimciliğin Fark Oluşturan Alanı"

Işık, girişimci olunan alanda rakiplere fark atacak yeniliklerin önemli olduğunu belirterek, "Yenilikçilik artık bir hayat tarzı. Her işte yenilik yapmak durumundayız. Onun için dünya, yenilikçi ve girişimcilik kelimelerine çok fazla önem veriyor. İnovatif dediğimiz anlayış, her alanda dünyada en belirleyici kelimelerden iki tanesi oldu. Yenilikçilik artık girişimciliğin de fark oluşturan alanı" ifadesini kullandı.

Girişimcilik ve yenilikçiliğin istikrar ortamında yeşerebileceğini ifade eden Işık, Türkiye'nin istikrarı yakaladığı dönemde "şaha" kalktığını söyledi.

Girişimcilik eğitimlerini çok önemsediklerini anlatan Işık, "Şu ana kadar 362 bininin üzerinde girişimcilik eğitimi verdik. Bunlardan 21 bin 292 işletme çıktı ve 352 milyon lira bu işletmelerimize bugüne kadar destek verdik. Bu desteğin ekonomik ve sosyal faydaya dönüştüğünü gördükçe bu eğitimleri de destekleri de arttırıyoruz" diye konuştu.

Işık, Türkiye'nin girişimci insan yapısına sahip olduğunu dile getirerek, devlet olarak bu insanları desteklediklerini bildirdi. Girişimcilere verdikleri destekleri katılımcılara aktaran Işık, desteklerden yararlanarak işini kuran girişimciden 3 yıl gelir vergisi almayacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Işık, sertifika almaya hak kazanan 270'den temsili olarak 10'una belgelerini verdi.

 

www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi ekosistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor