İstanbul'da Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Kuruluyor!

Kadınların iş hayatında daha aktif rol almasını sağlayacak projelere bir yenisi daha ekleniyor. İSTKA'nın, Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında desteklediği ve FSMVÜ koordinatörlüğünde hayata geçirilen ''İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi'' projesinin açılışı

Kadınların iş hayatında daha aktif rol almasını sağlayacak projelere bir yenisi daha ekleniyor. Yaş, eğitim gibi kriterlere göre seçilecek 1000 kadının, bir yıl boyunca mesleki eğitim ile kişisel gelişim programlarından geçerek iş hayatına hazırlanacağı programın hedefi en az 500 kadının istihdam edilmesini sağlamak.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın, Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında desteklediği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) koordinatörlüğünde hayata geçirilen ''İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi'' projesinin açılışı FSMVÜ Topkapı Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleşti. FSMVÜ Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek ile FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman'ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşcı, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı ve projenin diğer paydaşlarının konuşmaları ile devam etti.

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarından seçilecek 1000 kadının mesleki eğitimlerden ve kişisel gelişim programlarından geçeceği projede kadınlara ayrıca psikolojik ve ekonomik destek de sağlanacak. Projenin sonunda en az 500 kadının istihdamının hedeflendiği projenin destekçileri ise, Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Politikalar Derneği, İŞKUR, İstanbul Perder, LC Waikiki, Türk Hava Yolları, Turkcell, Ziylan Grup, Ruh Sağlığı Derneği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı olacak.

Özelde Kadın İstihdamına Genelde Ülke İstihdamına Katkı

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali açıdan destek sağladığı ve kadın istihdamını arttırmaya yönelik bir projeye imza attıklarını söyleyen FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, ''Bu proje özelde kadın istihdamına genelde ise ülke istihdam politikalarına hizmet etmesi açısından önemli'' dedi.

Proje kapsamında bir yıl içinde 1000 kadının istihdam ve girişimcilik konusunda eğitim alacağını belirten Duman, ''Üniversite olarak böyle bir projeye öncülük edip model olmak bizim için çok önemli. Ülkemizin istihdamına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyi sadece 1 yıl için değil önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Eğitime Alınacak Kadınlar Hangi Kritrlere Göre Belirlenecek?

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren FSMVÜ Proje Yönetim Merkezi Müdürü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Kurt, üniversite ile beraber destekçi bütün kurumların temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon oluşturduklarını ve bu komisyonunun proje kapsamında yer alan belediyelerde açılacak istihdam merkezlerine yapılmış başvurular arasından yaş grubu, eğitim durumu, daha önceki çalışma durumu gibi kriterlere göre seçme ve eleme çalışması yapacağını dile getirdi. ''Burada mümkün olduğunca sıkıntılı olduğumuz yaş grubu olan 18-45 yaş arası kadınlardan, ilgili sektörlere uygun olan kişiler seçilecek'' diyen Kurt, seçimlerden sonra adaylarla tek tek mülakat yapılarak eğitim programına başlanacağını ifade etti.

Başvurular Esenler ve Üsküdar Belediye'lerinden Yapılabilecek

Esenler ve Üsküdar Belediyeleri'nde bulunan istidam merkezleri çatısı altında açılacak kadın istihdamına özel birimlerden başvuruların yapılabileceğini belirten Kurt, ''Esenler ve Üsküdar Belediyeleri daha önce de istihdam konusunda hassas davranan ve bu konuda merkezler oluşturmuş olan belediyelerdi. Bu yüzden özellikle bu belediyeler ile çalışmak istedik'' dedi.

Amaç İstihdamın Sürdürülebilir Olması

İstihdam projelerinin ana çıktısının istihdam sayısı olduğunu dikkat çeken Ali Kurt, ''Bizim hedefimiz eğitime aldığımız kadınların yüzde 50'sini istihdam edebilmek. Ama bir istihdam projesinin sonuçlarını istihdam sayısı ile ölçmek çok doğru değil. Kadınları istihdam edebiliyoruz ama daha piyasa tutamıyoruz'' diye konuştu.

Kadınların çocuk sahibi olduğunda, evlendiğinde, aile yükümlülükleri arttığı zaman piyasadan çekilmek zorunda kaldığını vurgulayan Kurt, projenin bir ayağının da kadın istihdamı yolundaki engellerin aşılması olduğunu belirtti.

www.sabah.com.tr kaynaklı haberimizi bayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.076 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Kadın Girişimci
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor