Kasko ve Trafik Sigortası Girişimi Koalay.com Birinci Yılını Değerlendirdi

Kurumsal müşterilerinin yanı sıra Koalay.com internet sitesiyle bireysel Türk tüketicilerine hizmet veren Telesure Sigorta, Türkiye’deki birinci yılını değerlendirdi. Detaylar haberimizde..

Kurumsal müşterilerinin yanı sıra Koalay.com internet sitesiyle bireysel Türk tüketicilerine hizmet veren Telesure Sigorta, Türkiye’deki birinci yılını değerlendirdi.

Türkiye’nin yanı sıra Güney Afrika, İngiltere, Avustralya, Fransa, Hollanda ve Singapur’un dahil olduğu 8 ülkede, toplam 7.500’e yakın çalışanıyla 9 milyon müşteriye hizmet veren Telesure Sigorta, dünya genelinde 4 milyar TL’lik işlem yaptığı Türkiye’deki ilk yılını değerlendirdi.

Türkiye CEO’su Bradley du Chenne, dünyada hiçbir kağıda gerek duymadan sadece telefonla sigorta sunan ilk sigorta şirketi olan Telesure’un Güney Afrika’daki başarısını tüm dünyaya yayma amacında olduğunu dile getirirken şunları söyledi;

“Şu an dört kıtaya yayılmış olan marka, oldukça büyük başarılara imza atmakta.İngiliz pazarındaki (comparethemarket.com) maskotumuz Rus mirketi Alexandr Orlov çok popüler bir karakter. Oyuncakları dışında hakkında yazılmış bir kitabı bile var. Ünlü markalarla işbirliği yaparak onların adına sigorta hizmeti vermeyi de planlıyoruz. Türkiye’de yarattığımız karakter ise Koala Cengiz. Markamızın ismi de Koala ve Kolay’ın birleşimi olan Koalay.com”

Üç Dakikada Trafik Ve Kasko Sigortası

Bradley du Chenne, Türkiye’de kurdukları online sigorta karşılaştırma sitesinin özelliklerine de değindi. Sitenin en büyük özelliği kısa sürede kolayca trafik ve kasko sigortası alınabilmesi. Koalay.com’da 3 dakikada online kasko sigortası satın alabilmek mümkün.

Sistem, online hizmet veren tüm sigorta şirketlerinden teklif alarak müşterilerine en uygun teklifi sunuyor. Böylece kullanıcının fazla vaktini almadığı gibi bütçesine uygun bir seçim yapmasını kolaylaştırıyor.

Bradley du Chenne, Koalay.com’a dahil olmak isteyen pek çok sigorta şirketinin online sisteme geçmek için yatırım yaptığından bahsederek sektörde yeniliklere açık olduklarını belirtti. Telesure Sigortanın Güney Afrika, Avrupa ve Avustralya’da sektör lideri benzer karşılaştırma siteleri var. Telesure, bu ülkelerde edindiği tecrübe ve yakaladığı başarıyı Türkiye’ye de taşımaya niyetli. Geçen sene 52 milyon 800 bin adet sigorta teklifi veren şirket, sigortalanan araçların toplam değerinin 1 milyar 350 milyon TL olduğunu ve gayet başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti.

Şirket ortaklarından Alper Ziyal ise Telesure Sigorta’nın Türkiye pazarına zorlu bir dönemde giriş yaptığını ve buna rağmen başarılı bir yıl geçirdiğini öne sürdü. “Başarılı geçen ilk yılın ardından daha büyük hedefler ve yeni ürünlerle yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz” diye ekledi. Türkiye’nin cazip bir piyasa olduğunu dile getiren Ziyal, “Türkiye internet kullanımında dünyada 11. sırada. 10 milyon kişi internetten alışveriş yapmayı tercih ediyor ve 66 milyon telefon kullanıcısı var. Böyle bir pazar yatırımcılara da cazip geliyor.” ifadelerini kullandı.

"Acentelere Rakip Değiliz"

Alper Ziyal, Türkiye’deki acentelere rakip olmayı amaçlamadıklarını belirterek, hedeflerinin daha geniş kitlelere ulaşıp, pazarı büyütüp sigortacılığı tabana yaymak olduğunu dile getirdi. Alper Ziyal; “Bizim kurduğumuz sistemde telefonla bile poliçe satın alınabiliyor. Bir yıl öncesine kadar bizden poliçe satın alanların tamamı, poliçenin aslını isterken, şu anda yüzde 65’i istiyor. Bu da marka olarak hem insanlara güven verdiğimizin hem de dijital sistemin Türk tüketicisi tarafından da benimsenmeye başlandığının bir göstergesidir.” dedi.

"Sigortacılığı daha dinamik bir sektöre dönüştürme amacındayız"

Koalay.com’un işleyişini bir örnekle anlatan Telesure Sigorta Genel Müdürü Meltem Yiğit; Koalay.com’un hem müşteriye, hem de sigorta şirketlerine avantajlar sunduğuna, Koalay.com’da birkaç adımda online kasko teklifi alarak kısa sürede poliçenizi seçme fırsatı sunulduğuna dikkat çekti. İlk yılda hedeflerine ulaştıklarını söyleyen Meltem Yiğit, sigortacılığı kağıt işinden çıkarıp çok daha dinamik bir sektöre dönüştürmek niyetinde olduklarını belirtti.

Meltem Yiğit; “Bizler hayattaki riskleri düşürmek için buradayız. Karayolları Zorunlu Trafik Sigortası’nda 1 Haziran 2015 tarihinden yapılan değişiklik özellikle kaza yapmış sürücülerin poliçe fiyatlarında ciddi artışlarla sonuçlanıyor. Bu durumda çok sayıda sigorta şirketinden teklif alıp kıyaslamak önem kazanıyor. 10’un üzerinde teklif alıp en iyilerini müşterilerine sunan Koalay.com bu yeni dönemde tüketicilerin imdadına yetişecek” dedi.

Koalay.com olarak öncelikle ayda 10 bin poliçe satmayı hedeflediklerini belirten Meltem Yiğit, 2016 yılında sağlık, konut ve DASK sigortaları konusunda da hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.

Kadın Sürücüler Daha Az Riskli

Yurt dışındaki farklı ürünleri Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını belirten Yiğit, özellikle kadınları hedefleyen sigortayı Türkiye’ye getirmeyi istediklerini belirtti. Kadınların trafiğin rahat olduğu saatlerde seyahat ettikleri ve daha dikkatli araç kullandıkları için düşük riskli gruba girdiğini, bu nedenlerle de daha ucuza kasko yaptırması gerektiğini söyleyen Meltem Yiğit, bunun için alt yapı çalışması yaptıklarını vurguladı.

Trafik ve kasko sigortasına ihtiyacınız varsa, bu işin en kolay ve hesaplı yolunu sunan Koalay.com’la tanışmanızda fayda var. Kasko yaptırmayı düşünüyorsanız, Koalay.com adresinde araç kasko sorgulaması yapıp aracınıza en uygun tekliflere ulaşabilirsiniz.

Telesure Sigorta hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.telesure.com.tr, Koalay.com hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ise www.koalay.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor