TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri’ne Başvurular Devam Ediyor!

TÜBİTAK’ın kuruluşuna dair 278 sayılı yasa ile Kurum’a verilen “Bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve bu amaçla ödüller vermek” görevi kapsamında her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” için 2016 yılı başvuruları açıldı.

TÜBİTAK’ın kuruluşuna dair 278 sayılı yasa ile Kurum’a verilen “Bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve bu amaçla ödüller vermek” görevi kapsamında her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” için 2016 yılı başvuruları açıldı. Türkiye’nin en prestijli ödüllerine başvurular 15 Aralık 2015 Salı günü sona erecek.

Ödül Esasları Güncellendi

Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri’nde, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bazı güncellemeler yapıldı. Buna göre, daha önce kaldırılan “Hizmet Ödülü” yeniden verilecek. Esas ve duyurulardaki koşulları yerine getiren tüm bilim insanları ödüllere başvurabilecek. Ödüllere daha önceden sadece kişisel başvuru yapılabiliyorken, bundan sonra Esaslarda belirtilen koşulları taşıyan kişi ve kurumlar da aday gösterebilecek. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri'ne hayatta olan adaylar kişisel olarak başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Hizmet Ödülü için ise kişisel başvuru yapılamayacak, ayrıca bu ödül için hayatta olma koşulu da aranmayacak.

Başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce Ödül Esasları'nın güncellenmiş halini detaylı bir şekilde incelemeleri ve başvurularını belirtilen esaasları dikkate alarak yapmaları gerkmekte. Ödül Esasları'nın güncellenmiş halini merak eden okurlarımız esasların tamamına buradan ulaşabilir.

Unutmayın, “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” için 2016 yılı başvuruları 15 Aralık 2015 Salı günü sona erecek.

“TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.tubitak.gov.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor