Avrupa Yenilik Başkenti 2016 Yarışması Başlıyor!

Avrupa Komisyonu, En İyi Yenilik Eko Sistemi'ni inşa eden, vatandaşları, kamu kurumlarını, akademiyi ve iş dünyasını bir araya getiren En İyi Avrupa Şehrini seçmek için "Avrupa Yenilik Başkenti" yarışmasını 2. kez düzenliyor. Detaylar Haberimizde..

2014 yılında ilk kez düzenlenen Avrupa Yenilik Başkenti Ödülü’nün başarısının ardından Avrupa Komisyonu, En İyi Yenilik EkoSistemi'ni inşa eden, vatandaşları, kamu kurumlarını, akademiyi ve iş dünyasını bir araya getiren En İyi Avrupa Şehrini seçmek için "Avrupa Yenilik Başkenti" yarışmasını 2. kez düzenliyor.

Avrupa Yenilik Başkenti Ödülü aşağıda yer alan öncelikleri hedef almakta:

  • Yenilikçi, ilham veren, interaktif ve etkili özelliklerini haiz bir şehir için etkin yenilikçi bir ekosistemi geliştirmek.
  • Yeniliği (inovasyon) görünür kılmak için vatandaşlara ulaşmak.

Kimler Başvurabilir?

  • 100.000 Nüfusa sahip olan şehirlere (Nüfusu 100.000’den üzeri olmayan ülkelerde en fazla nüfusu olan şehirler başvuruda bulunabilir.)
  •  AB Üye devletleri ve Avrupa’nın yenilik ve araştırma programı olan Horizon 2020 (Ufuk 2020) ile ilişkili ülkelerden şehirler başvurabilirler.

Avrupa Yenilik Başkenti Ödülü kapsamında,

  • Birinci olan şehir: 2016 Avrupa Yenilik Başkenti: 950.000 €,
  • İkinci olan Şehir: 100.000 EUR €,
  • Üçüncü olan Şehir: 50.000 EUR €

Başvuran Aday Şehirler bağımsız uzmanlar tarafından oluşan bir kurul tarafından değerlendirilecek. Aday şehirlerin başvurularını 18 Kasım 2015 (17.00 Brüksel Saati) tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Kazanan üç şehir 2016 yılının başında ilan edilecek.

Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yereldeab.org.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor