Intel, IDF 2015'de Teknoloji Dünyasının Gündemini Belirledi!

Intel’in her yıl gerçekleştirdiği ve teknoloji başta olmak üzere pek çok sektöre ilham veren Intel Geliştirici Forumu – IDF 2015'te Nesnelerin İnterneti, Güvenlik ve Giyilebilir Teknolojiler gibi geleceğe yön veren ve Intel’in dünyada liderlik ettiği trendler ön plana çıkıtı. Detaylar haberimizde..

Intel’in her yıl gerçekleştirdiği ve teknoloji başta olmak üzere pek çok sektöre ilham veren Intel Geliştirici Forumu – IDF 2015, San Francisco’da robotların dans ettiği, akıllı bisikletlerin hünerlerini sergilediği çok özel bir sahne şovuyla başladı.  Üç gün süren etkinlikte Nesnelerin İnterneti, Güvenlik ve Giyilebilir Teknolojiler gibi geleceğe yön veren ve Intel’in dünyada liderlik ettiği trendler ön plana çıkıtı.

Teknoloji sektörünün yanı sıra gündelik hayatı belirleyen yeniliklerin de tanıtıldığı Intel’in IDF etkinliği, trendlerin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Intel CEO’su Brian Krzanich, açılışta yaptığı konuşmada bilgisayarlarda artan kişiselleşmeyi destekleyecek yeni ürünlere, araçlara ve programlara dikkat çekerek “Bilgisayarlar yalnızca daha akıllı olmakla ve daha yüksek bağlantı hızlarına erişmekle kalmayıp daha derin algılama özellikleri kazanarak birer uzantımız haline geliyor” dedi.

Nesnelerin İnterneti, Güvenlik ve Giyilebilir Teknolojiler Ön Planda

Etkinlikte daha çok cihaza ve uygulamaya 3 boyutlu algılama kazandıracak, Intel RealSense teknolojisiyle ilgili açıklamalar ile birlikte Nesnelerin İnterneti (IoT) konusunda güvenlik sağlayacak yeni işbirlikleri ve kişiselleşmiş giyilebilir bilgisayar dünyası için Intel Curie modülü için yenilikler duyuruldu.

Intel IDF’de her yıl, muhteşem deneyimler yaşatan geliştiricilerle ve ürün yaratıcıları, sistem mühendisleri, film yapımcıları, oyuncak ve cihaz geliştiricilerinden oluşan partnerleriyle teknoloji inovasyonunun geleceğine dair vizyonunu paylaşıyor. Bu yıl gerçekleştirilen forumda duyurulanlardan öne çıkanlar şöyle:

  • Fossil Group, Intel’le olan iş birliği sonucu oluşturduğu, Intel teknolojisine dayalı üç giyilebilir ürünü ilk olarak Eylül 2014’te duyurmuştu Bu ürünler Android Wear kullanan bağlantılı bir saati de içeriyor ve tümü bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya sunulacak.
  • Google ile olan işbirliği çerçevesinde Intel, Google’s Project Tango ve Intel RealSense teknolojilerini birleştirerek mobil cihazlarda derinlik algılama alanında inovasyon yapıyor ve Android tabanlı bir akıllı telefon geliştirici kiti oluşturuyor. Böylece Intel’in laptop’larda, masaüstü PC’lerde ve tabletlerde kullandığı RealSense teknolojisi, yakında telefonlarda da kendisine yer bulacak. 3 boyutlu algılama teknolojisi bugünkü telefonlara uyarlanması cep telefonlarında yeni bir devrimin de kapısı aralanacak, 3 boyutlu görüşmeler yapılabilecek. Bu teknoloji ayrıca oyun sektöründe de kuralları değiştirecek.
  • Intel etkinlikte, cepleri adeta veri merkezine çevirecek 3D XPoint isimli silinmeyen bellek medyasına dayanan ve şirketin ileri sistem belleği kontrolörü ile birleştirilmiş Intel Optane teknolojisinin donanım, yazılım ve IP ara yüzünü de tanıttı.
  • Intel, Intel Curie modülü için özel olarak geliştirdiği yeni bir yazılım platformu yine IDF 2015’te duyurdu. Bu platform çok çeşitli cihaz deneyimini mümkün kılacak gerekli tüm yeni donanım, yerleşik yazılım ve SDK uygulamalarını içeriyor. 2015 yılının başında CES’te duyurulan Intel Curie modülü giyilebilir teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaşması adına devrim niteliği taşıyor. Boyutu ve sunduğu olanaklar giyilebilir teknolojilere yön verecek.

Intel Geliştirici Forumu – IDF 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.intel.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji sektöründe faaliyet gösteren veya teknoljik gelişmeleri yakından takip eden okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor