Maden Sektörünün Temsilcileri “Mining Expo Turkey”de Buluşuyor!

Maden sektörünün temsilcileri bu yıl ilkez Demos Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Madencilik Fuarı ‘Mining Expo Turkey’de bir araya geliyor. Detaylar haberimizde

Maden sektörünün temsilcileri bu yıl ilkez Demos Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Madencilik Fuarı ‘Mining Expo Turkey’de bir araya geliyor.

Son verilere göre ülkemizde 13.418 aktif maden ocağı bulunuyor ve bu maden ocaklarında 190 bin işçi çalışıyor. Fakat maden bakımından zengin bir coğrafyaya sahip olmamıza rağmen madenlerin tamamı kullanılamıyor. Öte yandan ülkemiz maden kazaları sonucu yaşanan ölümlerde, dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Bu yaşanan talihsiz olaylar, bizlere maden teknolojisi ve eğitimin ne derecede önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu kapsamda maden çalışmalarına ve aksamlarına dikkat çekmek isteyen Demos Fuarcılık, bu yıl ilk kez Madencilik Fuarı’nı ‘Mining Expo Turkey’i düzenleyecek. Tünel açma makineleri ve delme patlatma sistemleri gibi teknolojilerin tek bir adreste tanıtılacağı platformda ilgili kişilere “Sürdürülebilir Madencilik ve Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, Yer altı Kazılarında Havalandırma Esasları” gibi başlıklar altında eğitimler verilecek.

“Mining Expo Turkey” yeraltındaki zengin rezervlerin nasıl yeryüzüne çıkarıldığının, madencilikteki son teknolojilerin ve yıllarca klasik olarak sürdürülen maden arama ve çıkarma tekniklerinin yerini alan modern gelişmelerin takip edilebilmesi amacı ile bu yıl ilk kez Orman ve Su İşleri Bakanı Profesör Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile 27 Ağustos saat 12:00’da açılacak. Ziyaretçiler fuarı 27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde ziyaret edebilecekler.

Geçtiğimiz yıl Soma’da meydana gelen maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan talihsiz olaylar, bizlere maden teknolojisi ve eğitimin ne derecede önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Maden ekipmanları üreticileri, konveyörler, bant sistemleri, güvenlik ekipmanları ve maden içinde kullanılan araçları üreten firmaların bir araya geleceği fuar, ana teması madenlerde güvenlik olan eğitim çalışmaları ile konunun tüm paydaşlarını bir araya getirecek, deneyim ve son teknolojik gelişmelerin paylaşılması için bulunmaz bir ortam yaratacak.

Madenlere yönelik düzenlemelerin yer aldığı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun onaylanmasının ardından maden ocaklarında yaşam odası bulunması zorunlu hale gelmesi ile birlikte madenlere özel iş güvenliği kurallarında değişikliklerinin yaşandığı bu günlerde konusunda uzmanların katılımıyla fuarda eğitim programı düzenlenecek.

Mining Expo Turkey Sürdürülebilir Madencilik Eğitim ve Bilgilendirme Programi

  • Madencilik mevzuatı, Mühendisliğin Önemi
  • İş sağlığı ve güvenliği mevzuatında yapılan son değişiklikler
  • Madencilik ve çevre

Ayrıca, fuarla eş zamanlı olarak B2B formatında gerçekleşecek, dünya çapında tanıtılarak her taraftan  alıcılar beklendiği Maden Pazarlama  Platformu’nda Türkiye’de çıkartılan madenler tanıtılacak.

Unutmayın, Demos Fuarcılık, bu yıl ilk kez maden ekipmanları üreticileri, konveyörler, bant sistemleri, güvenlik ekipmanları ve maden içinde kullanılan araçları üreten firmaların bir araya geleceği Madencilik Fuarı ‘Mining Expo Turkey’i 27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Haberimizi madencilik sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor