Startupbootcamp İstanbul, Destekleyeceği 9 Girişimi Seçti!

Borsa İstanbul Özel Pazar’ın partneri olduğu girişim hızlandırma programı Startupbootcamp İstanbul, destekleyeceği 9 girişimi seçti. Seçilen girişimciler, Özel Pazar’a bir yıl ücretsiz üye olabilecek, eğitim ve seminerlerden yararlanabilecekler.

Borsa İstanbul Özel Pazar’ın partneri olduğu girişim hızlandırma programı Startupbootcamp İstanbul, destekleyeceği 9 girişimi seçti. Finansal teknoloji, robot teknolojiler, ve büyük veri gibi alanlarda faaliyet gösteren bu girişimciler, Özel Pazar’a bir yıl ücretsiz üye olabilecek, eğitim ve seminerlerden yararlanabilecekler.

Avrupa’nın en büyük girişim hızlandırma programı Startupbootcamp İstanbul, 5 günlük “Selection Days” etkinliğine çağırdığı 27 girişimin arasından programda yer alacak 9 girişimi seçti. 1 Eylül’de başlayıp 8 Aralık’taki “Demo Day” sunumlarıyla sona erecek program için seçilen girişimciler, Startupbootcamp İstanbul’un partneri olan Borsa İstanbul Özel Pazar’a bir yıl ücretsiz üye olabilecek. Dünyada bir borsanın sıfırdan kurduğu ilk özel şirket pazarı olan ve sağladığı halka açılmadan pay alım-satımı imkanıyla girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiren Borsa İstanbul Özel Pazar, bu 9 girişimci için eğitim, seminer ve networking etkinliklerine de ücretsiz katılım hakkı sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, “Dünyadaki önemli hızlandırma programlarından biri olan Startupbootcamp’in ülkemizde faaliyette bulunması ve bu tip programlar düzenlemesi girişimcilk ekosistemimizin gelişmesine katkı anlamında son derece önemli. Programa çok sayıda ülkeden çok sayıda girişimin ilgi göstermesi ülkemizdeki potansiyelin de bir yansıması. Startupbootcamp ile Özel Pazar arasındaki işbirliğimiz çerçevesinde verimli ve güzel bir başlangıç oldu” dedi.

63 Ülkeden 500’den Fazla Başvuru Alındı

Startupbootcamp İstanbul’un 2015 programına katılacak girişimler robot teknolojileri, finansal teknoloji, büyük veri ve seyahat gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. 2015 programı için 6 kıta, 63 ülke ve 118 şehirden 500’den fazla başvuru alındı. Bu başvurular arasından 5 günlük “Selection Days” etkinliği için 12 ülkeden 27 girişim çağrıldı. Etkinliğin son iki gününde girişimciler 50’den fazla mentorla 20’den fazla görüşme yaptı. Seçilen 9 girişim, küresel mentor ve yatırımcı ağına erişecek. StartersHub’daki 6 aylık ofis imkanına ek olarak, 15 bin Euro nakit ve 450 bin Euro değerinde partner hizmetlerinden faydalanacak.

Oylama sonucu programa katılmasına karar verilen girişimler ise şöyle:

  • Cloudhouse (Estonya): Bulutta çalışan bilgisayar
  • Eventbaxx (Almanya): Dijital hediye çantası
  • Monument (Türkiye): Kişisel fotoğraf ve video yönetim cihazı
  • MySlimCard (Ukrayna): Elektronik sadakat kartı
  • Nevereatalone (Fransa): Kurumiçi networking çözümü
  • Project Sebastian (Türkiye): Ağırlama servisleri platformu
  • SciRobot (Türkiye): Sosyal bilişsel interaktif robot
  • Segmentify (Türkiye): Akıllı öneri sistemi
  • Visionteractive (Türkiye): Sosyal medya bağlantılı pazarlama ekipmanları

Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bistozelpazar.com web adresini, Startupbootcamp İstanbul hakkında detaylı bilgi edinmek için ise startupbootcamp.org/programs/istanbul web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor