İstanbul'da Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezleri Kurulacak!

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında, proje ortağı belediyelerle kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kurulacak. Detaylar haberimizde..

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında, proje ortağı belediyelerle kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kurulacak.

Kadın istihdamını artırmaya yönelik projelere üniversite, sivil toplum, kamu, yerel yönetimler ve reel sektörü kapsayan bir yenisi eklendi. Bu çerçevede, İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında kurulacak istihdam ve girişimcilik merkezlerinde kadınlar eğitilecek ve proje iştirakçisi firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacak.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla faaliyet gösteren İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Mali Destek Programları'ndan yararlanacak projeler belirlendi.

Ajansın 145 milyon lira bütçeli 2015 Yılı Mali Destek Programları için yaptığı çağrıya 8 başlıkta 614 başvuru oldu. Başvuruların 83'ü Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı'na yönelik yapıldı. Programla İstanbul’da kadınların, işgücüne ve istihdama katılımlarının artırılması yoluyla ülke ekonomisinde daha aktif rol almalarının sağlanması amaçlanıyor.

Yapılan değerlendirme sonucu 161 proje destek kapsamına alınırken, bunların 19'unu kadın istihdamına yönelik başvurular oluşturdu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, "İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi" ile Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı'ndan yararlanmaya hak kazandı. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Sosyal Politikalar Derneği,İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ve Ruh Sağlığı Derneği, proje ortağı oldu.

Projenin özellikle istihdam ayağının tamamlanmasında reel ekonominin ve sektörlerinin önde gelen firmaları da elini taşın altına koydu. Proje iştirakçileri arasında Türk Hava Yolları (THY), Turkcell, LC Waikiki ve FLO yer aldı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da projenin bir diğer iştirakçisi olarak katkıda bulunacak.

Sosyal Yardım, Cep Harçlığı

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarında proje ortağı belediyelerle kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde 500’er kadın eğitimden geçirilecek ve proje iştirakçisi firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacak.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, kadınlara psikolojik destek ve aile desteği vermenin yanı sıra aile durumlarını tespit edip yardım kapsamına girenlere sosyal yardım imkanı sunacak. İŞKUR, mevzuat çerçevesinde eğitimleri süresince kadınlara cep harçlığı verecek.

Sosyal Politikalar Derneği ise kadın istihdamının her aşamasını takip ederek ilgili bakanlıklara sunulmak üzere rapor hazırlayacak. Proje sonunda 500 kadının istihdam edilmesi hedefleniyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istka.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.trthaber.com kaynaklı haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor