Rusya KOBİ'lerini Türkiye'nin KOSGEB Modeliyle Geliştirecek!

Rusya Federasyonu, KOBİ'lerini geliştirmek için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) benzeri bir kurum oluşturmaya karar verdi. Detaylar haberimizde..

Rusya Federasyonu, KOBİ'lerini geliştirmek için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) benzeri bir kurum oluşturmaya karar verdi.

KOBİ'lerini geliştirmek için KOSGEB benzeri bir kurum oluşturmaya karar veren Rusya, girişimciliğin teşviki için Türkiye'nin tecrübesini kullanmak istiyor. Bu kapsamda KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Y. Lihaçov başkanlığındaki heyetler Moskova'da bir araya geldi.

Daha önce oluşturulan KOBİ Çalışma Grubu'nun ilk toplantısında, Biçer'in başkanlığındaki heyet, Rus KOBİ'lerinin geliştirmesi için Türkiye'nin deneyimleri ve KOSGEB'in tecrübelerini paylaştı.

"Tecrübelerimizi Paylaşmaktan Memnun Oluruz"

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 45 yıllık birikime sahip KOSGEB'in 3 milyon KOBİ'nin hizmetinde olduğunu, veri tabanına kayıtlı 800 bine yakın işletmeye değişik alanlarda destekler verdiklerini anlattı. Bu tecrübeleri Rusya Fedarasyonuna aktarmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydeden Biçer, iki ülke arasında KOBİ'lerin işbirlikleri ile Türk ve Rus ekonomik kalkınmasının hızlanacağının altını çizdi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçov da KOBİ'lerini geliştirmek için Türkiye'nin tecrübelerini öğrenmek istediklerini belirterek, KOSGEB tecrübesinin bu noktada çok değerli olduğunu kaydetti.  

"KOBİ'lerimizi İki Katına Çıkaracağız"

Rusya Federasyonu KOBİ Geliştirme ve Rekabet Genel Müdürü Natalya Larionova da ülkesinin serbest ticarete yeni geçtiğini, Rus işletmelerinin ancak yüzde 20'sini KOBİ'lerin oluşturduğunu, 2030'a kadar bu oranı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

KOSGEB'in tecrübelerinin kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Larionova, bu konuda Federal düzlemde bir kurum oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Larionova, veri tabanını oluşturma, desteklenecek işletmelerin seçimi gibi konuları KOSGEB'den öğreneceklerini bildirdi.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor