YASED: Artık İşbirliği İçinde Ekonomik Önceliklerimize Odaklanmalıyız!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin yaptığı açıklamada, ortak akıl ve uzlaşı içinde ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmanın, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ülkemizin sahip olduğu bölgesel bir güç olma potansiyelinin hayata geçirilmesi adına son derece büyük önem taşıdığı vurgulandı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) yaptığı açıklamada, ortak akıl ve uzlaşı içinde ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmanın, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ülkemizin sahip olduğu bölgesel bir güç olma potansiyelinin hayata geçirilmesi adına son derece büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem, 7 Haziran Genel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Türkiye'de demokrasi açısından önemli bir seçim sürecini geride bırakmış bulunuyoruz. YASED olarak, 7 Haziran seçim sonuçlarının, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Şimdi vakit kaybetmeden; ortak akıl, uzlaşı ve beraberlik çerçevesinde geleceğe odaklanmalıyız. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de ülke menfaatlerinin her şeyden önde tutulması gerekli; önümüzdeki dönemde de ülkemizin sahip olduğu bölgesel bir güç olma potansiyelinin hayata geçirilmesi ve küresel rekabet gücümüzün artırılması için gerekli olan tüm ekonomik, hukuki ve yapısal reformlara hızla odaklanmak önceliğimiz olmalıdır. Kamu ve özel sektörün mutlak bir işbirliği içinde çalışarak, ekonomide gereken adımları atması son derece büyük bir önem taşımaktadır.”

YASED hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yased.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.090 kişi okudu.
Kategori: STK, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

mujdat guler
mujdat guler
Bu hafta IMF icinden bir yetkili gorustu, acikca uc hususa temas etti..
Rakipleriniz radikal, hukuksal ve denetimsel reformlari yaptikca pastadan pay aliyor sizler ise her gun daha geriye gidiyorsunuz diye uyardi.. Bizde Yases baskani bu baglamda ayni soylemleri devam ettirebilirdi, Hukuk devleti olmadan, saydamliga gecmeden, kayir disini azaltmadan, sivil anayasaya gecip , denetimin onunu acip , gelir ve yargi adaletini saglamadan yabanci sermaye konusunda buyuk bir ilerleme kaydedemeyiz diye acikca belirtemiyorlar, hep bir korku hep gerceklerden kacarak hep gunu kurtarma ve hukumeti karsiya almama gibi maslahati guzar yapiyoruz ama nereye kadar ....!!!

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor