Alternatif Tekstil Endüstrisi TATEG Çatısı Altında Toplandı!

Türkiye’de ve dünyada hızla büyüyen ve gelişen bir sektör haline gelen alternatif tekstil endüstrisi, ilk kez bir çatı altında birleşiyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de ve dünyada hızla büyüyen ve gelişen bir sektör haline gelen alternatif tekstil endüstrisi, ilk kez bir çatı altında birleşiyor.

Alternatif tekstil endüstrisi, alt yapısı hazırlanarak Tasarımcılar ve Tekstil Girişimcileri Derneği (Tateg) ismiyle kuruldu. Dernek bünyesinde bir araya gelen sektörün önde gelen tasarımcı ve tekstil firmalarının öncelikli amacı ise; değerlerine sahip çıkan alternatif tekstil endüstrisinin gelişimine ivme kazandırmayı amaçlamak ve ilerleyen yıllarda bu sektörden dünya markaları çıkarmak. Tateg bünyesinde bir araya gelen girişimciler, sektörün tamamını kapsayacak bir oluşumla, genç girişimcilerin kurumsallaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu amaçla ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösterecek dernek, üniversiteler ve belediyeler ile iş birliği yaparak eğitim ve konferanslar düzenleyecek. Yeni girişimcilere üretim, satış, stüdyo, Reklam, danışmanlık ve showroom hizmeti sunarak markalarını geliştirmelerine, toptancılarla buluşmalarına ve ihracat yapabilmelerine olanak tanıyacak faaliyetlerde bulunacak.

Derneğin kurucu başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Genç Girişimci ve Ekonomiye Katkı Ödülü alan Şüheda Aydın Pehlivan olurken; kurucu üyeler ise Sefa Merve, Kurucu Ortağı Oya Okur Erciyeş, Fayda Tekstil ve sektörün önde gelen tasarımcılarından Esra Keskin Demir, Çağla Aksu, Demet Yıldız, Neşe Kahramantürk.

TATEG Yönetim Kurulu’nda Haşema, İnvee Triko, Tekbir, Lamra İpek, Jaade, Yeşil Topuklar, Hayyat Medya gibi lokomotif firmaların yanı sıra stil danışmanı Esra Seziş Kiğılı ve yine sektörün öncü tasarımcılarından Elif Kavakçı, Pınar Şems, Gönül Kolat, Kuaybe Gider, Safiye Ekiz, Minel Aşk (Tuğba Kuşçuoğlu), Filiz Yetim gibi isimler yer alıyor.

Tasarımcılar ve Tekstil Girişimcileri Derneği (Tateg) hakkında detaylı bilgi edinmek için www.tateg.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi alternatif tekstil endüstrisinde faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor