Türk Girişimci İki Yıllık Ar-Ge'den Sonra 'Kenesavar Çorap' Geliştirdi!

Mucit KOBİ'ler yaz aylarının kâbusu kene sorununa el attı. 1959'dan bu yana çorap üreten aile şirketi Paktaş, iki yıldır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarının sonucunda dünyada bir ilk olan 'kenesavar çorap'ı geliştirdi. Detaylar haberimizde..

Mucit KOBİ'ler yaz aylarının kâbusu kene sorununa el attı. 1959'dan bu yana çorap üreten aile şirketi Paktaş, iki yıldır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarının sonucunda dünyada bir ilk olan 'kenesavar çorap'ı geliştirdi.

Çorap üreten bir aile şirketi tarafından geliştirilen kenesavar çorapların yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor. Aynı zamanda çorapların yakın coğrafyadaki 30'dan fazla ülkeye de ihraç edilmesi planlanıyor. Şirketin üçüncü kuşak temsilcisi Paktaş CEO'su Onur Kaya, yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da küresel bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi. Son beş yıldır Ar-Ge ve inovasyona ciddi bir yatırım yaptıklarını belirten Kaya, "Kenesavar çorap da bu yatırımların sonucunda hayata geçti. Ürünün arkasında iki yılı aşan bir çalışma ve yüzlerce biyolojik test var." dedi. Kenenin çorapla teması halinde anında etkisiz hale geldiğini belirten Kaya, buluşlarını patentle koruduklarını ifade etti.

Şeker Hastasına Gümüş Çorap

Şirketin tek icadı kenesavar çoraplar değil. Organik pamuk, yün, keten gibi doğal iplikleri kullanarak üretilen sporcu çorapları, diyabetik ve varis çorapları da şirketin yenilikçi ürünleri arasında yer alıyor. Şirket, şeker hastaları için saf gümüş iplikten ürettiği çoraplarda lastik kullanmıyor. Gerekçe olarak lastik kısımların şeker hastalarının ayağına zarar vermesi gösteriliyor. Diyabetliler için üretilen gümüş çorap ise 30 ülkeye satılıyor.

Ayda 4 Milyon Çorap Üretiyor

Paktaş'ı 1959'da Onur Kaya'nın dedesi Nazif Gönültaş, İstanbul Yeşildirek'te küçük bir atölyede iki basit makineyle kurmuş. Bugün firma 1975'te taşındığı Yenibosna'daki fabrikasında 300 çalışanıyla üretim yapıyor ve ayda 4 milyon çift çorap imal ediyor. 2014'te 40 milyon dolar ciro elde eden ve bunun yüzde 40'ını ihracattan geldiğini belirten Onur Kaya, 2015 yılını ise yüzde 20 ciro artışı ile tamamlamayı planladıklarını söyledi. Yurt içinde 3 bin 500 satış noktasında tüketiciyle buluşuyor.

Sabah kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor