Ekonomist Dergisi Yılın İş İnsanları Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Yılın İş İnsanları Ödül Töreni iş ve ekonomi dünyasının önde gelenleri, medya yöneticileri ve özel davetlilerin katılımıyla Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Yılın İş İnsanları Ödül Töreni’nin 24’üncüsü, bu yıl Nişantaşı Üniversitesi, Vialand ve İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İİB) co-sponsorluğunda, iş ve ekonomi dünyasının önde gelenleri, medya yöneticileri ve özel davetlilerin katılımıyla Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleşti.

İş dünyası tarafından büyük ilgi gören gecede, Ekonomist Dergisi’nin yaptığı anket sonucuna göre iş dünyasında zirveye çıkanlar ödüllerini aldı.

Yılın İş İnsanı Murat Ülker

İş dünyasındaki 2 bin 400 üst düzey yöneticiye gönderilen ankete gelen cevaplara göre 914 oyun yüzde 29.1’ini alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, ‘Yılın İş İnsanı’ olarak seçildi. Bu yıl ilk kez seçimi yapılan ‘Yılın Global Türk Profesyoneli’ kategorisinde ise Coca Cola International CEO’su Muhtar Kent, aldığı yüzde 35.8’lik oy oranı ile birincilik kürsüsüne oturdu. ‘Yılın Sivil Toplum Önderi’ kategorisinde ise yüzde 21.9’luk oy oranı ile geçen dönemin TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer birinci oldu.

Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane de şirkette gösterdiği performans ile ‘Yılın Profesyoneli’ ödülüne layık görüldü. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı üçüncü kez ‘Yılın Bürokratı’ ödülünü aldı. Başçı, yüzde 46.1 gibi yüksek oy oranı ile ödülün sahibi oldu. Yarışmamızda ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ İpek Hanım Çiftliği’nin kurucusu Pınar Kaftancıoğlu olurken, ‘Yılın Erkek Girişimcisi Ödülü’ne Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu bir kez daha seçildi.

Yılın İş İnsanları Nasıl Seçiliyor?

Ekonomist’in kurulduğu 1991 yılından bu yana yapılan ‘Ekonomide Yılın İş İnsanları’ çalışması, anket yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Bunun için öncelikle ilgili yılda yaptıkları işlerle dikkat çeken iş insanları, profesyonel yöneticiler ve girişimciler, aldıkları kararlarla ekonomiye yön veren bürokratlar ve faaliyetleriyle gündeme gelen sivil toplum önderleri bir jüri tarafından belirleniyor. Daha sonra altı kategorideki bu adayların yer aldığı anket formları, içlerinde patronlar, CEO’lar ve üst düzey yöneticilerin bulunduğu geniş bir kesime gönderiliyor. Bu yılki anket 2 bin 200 kişiye gönderildi. Elektronik ortamda ve her gönderilene özel olarak üretilen tek şifre ile yanıtlanması istenen ankette katılımcılar her kategoride en fazla üç adaya oy verebiliyor. Bu oylama sonucunda da Yılın İş İnsanları belirleniyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor