YFYİ, Türkiye'den Milyar Dolarlık Şirket Çıkarmayı Hedefliyor!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından Türkiye çapında düzenlenen ve bu yıl ilk kez Ankara, İstanbul ve İzmir’de elemelerin yapılacağı Yeni Fikirler Yeni İşler 2015’te başvuru süresi yoğun katılım nedeniyle 31 Mayıs’a kadar uzatıldı. Detaylar haberimizde..

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından Türkiye çapında düzenlenen ve bu yıl ilk kez Ankara, İstanbul ve İzmir’de elemelerin yapılacağı Yeni Fikirler Yeni İşler 2015’te başvuru süresi yoğun katılım nedeniyle 31 Mayıs’a kadar uzatıldı. Bu yıl YFYİ Idea ve YFYİ Pro olarak iki ana bölüme ayrılan yarışma sonucunda kazananlara toplam 2 milyon TL değerinde destek ve dünyanın en büyük ve en etkili hızlandırma programı Y Combinator’dan faydalanma şansı sunulacak.

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından, Elginkan Vakfı Ana Sponsorluğu ve TEB Organizasyon Ana Sponsorluğunda organize edilen, Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2015 dönemi başvuruları yoğun talep nedeniyle 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. 11. yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ); YFYİ Idea ve YFYİ Pro programlarıyla iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedefliyor. Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması ile hem iyi bir fikre sahip girişimcilere hem de yeni kurulmuş şirketlere kendilerini ve iş fikirlerini geliştirmeleri için imkân sağlanacak.

Bu yıl iki farklı programın olduğu YFYİ kapsamında ilk kez 0-3 yaş arası teknoloji tabanlı şirketleri hedefleyen YFYİ Pro bölümünün açılmasıyla şirketlerin ihtiyaçlarına birebir hitap edecek ve onların büyümelerine imkan sağlayacak bir program hazırlandı. Tüketici Elektroniği, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 4 farklı kategoride yarışma fırsatı sunan YFYİ Pro’da eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı yakalayacak. Kazananları ayrıca, şirketlerin değerini milyon dolarlara çıkarabilen, dünyanın en büyük ve etkili hızlandırma programı Y Combinator’dan faydalanma şansı bekliyor. YFYİ kapsamında başarılı projeler ve şirketler 2015 Eylül dönemi başvuruları için Y Combinator’a yoğun bir eğitim ve mentorluk süreciyle hazırlanacak.

Bu yıl katılımcıları bir ilk daha bekliyor. YFYİ final sürecine dahil edilecek yatırımcı ağı sayesinde başarılı şirketler yarışma sürecinde yapılacak Demoday yoluyla yatırımcılarla buluşma imkanına sahip olacaklar. Bununla birlikte, YFYİ Pro’da yer alan şirketlere ODTÜ Teknokent tarafından yatırımcı eşleşmesi yapılabilecek, böylece şirketlerin yatırım alma şansı son derece artacak. Ayrıca süreç boyunca şirketler kategori sponsorlarıyla iletişime geçebilecek, böylece olası iş ortaklıkları oluşturma şansı yakalayacaklar.

Tüm kategorilerde ilk aşamayı geçen şirketlere profesyonel şirket eğitimlerinin sağlanacağı YFYİ 2015’te, büyüme, süreç yürütme ve operasyonel metrikler ve yönetimi, ileri pazarlama ve satış eğitimleri, yatırımcı ilişkileri, yol haritası oluşturma eğitimleri verilecek. Eğitimlerle birlikte şirketlere çalışma alanlarına uygun olarak üst düzey yöneticiler, CEO’lar, şirket sahipleri, akademisyenler gibi mentorlar atanacak ve bu sayede girişimciler bulundukları noktadan bir adım ötesine daha kolay hareket edebilecek, projelerini daha verimli geliştirebilecekler.

Kategori bazlı YFYİ Pro’da ödül kazanan şirketler nakdi ödülün yanı sıra, San Francisco’da gerçekleşecek ABD Kampına katılmaya da hak kazanacaklar. Şirketlerin uluslararasılaşmasını hedefleyen kamp kapsamında eğitimler verilecek, şirketlerin networking oluşturmasına yönelik etkinlikler düzenlenecek ve yatırımcılara sunum yapma imkanı sağlanacak. Şirketler kamp öncesinde yapacakları hedef şirket bağlantılarıyla yüz yüze görüşme şansı da yakalayacak, böylece satış, iş geliştirme ve AR-GE faaliyetlerinde ortaklıklar oluşturabilecekler.

Bu yıl bir yarışma mekanizmasının ötesine geçen program kapsamında projeleri bir üst basamağa taşımayı hedefleyen YFYİ Pro,

  • Dayanıklı Malzeme ve Tüketici Elektroniği,
  • Bilişim,
  • Enerji
  • Sağlık

olmak üzere 4 farklı kategoriyi barındırıyor.

Öte yandan yarışma kapsamında gerçekleştirilen YFYİ Idea ise, kendi işinin patronu olmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunların iş fikirlerini bekliyor. YFYİ Idea kapsamında da katılımcılara girişimcilik eğitimleri, mentorluk hizmetleri, kuluçka imkânı, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sunulacak.

Unutmayın, Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) başvuruları 31 Mayıs 2015 tarihine kadar yapılabilecek.

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve yarışmaya başvuruda bulunmak isterseniz www.yfyi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi iyi bir fikre sahip girişimciler ve yeni kurulmuş şirketler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor