GarantiPartners, İlk 2 Ayında 310 Girişimciye Ulaştı!

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcı Ağı BUBA’nın işbirliğiyle hayata geçirilen ve Şubat ayı başında lansmanı yapılan GarantiPartners girişimcilik platformuna, ilk 2 ayında başvuran girişimci sayısı 310’a ulaştı. Detaylar haberimizde..

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcı Ağı BUBA’nın işbirliğiyle hayata geçirilen ve Şubat ayı başında lansmanı yapılan GarantiPartners girişimcilik platformuna, ilk 2 ayında  başvuran girişimci sayısı 310’a ulaştı.

Yapılan inceleme ve görüşmeler sonucunda 9 girişimci "GarantiPartners Girişimci Hızlandırma Programı"na katılmaya hak kazandı. GarantiPartners Programı'na kabul edilen girişimler arasında yeni nesil akıllı ev sistemi Ingenious, kişisel yayıncılık platformu Publitory ve online kuru temizleme ağı NetworkDry da yer aldı .Şubat ayından bu yana Garantipartners Programı'na başvuran tüm girişimcilere 27 Nisan’da başlayan ve 12 Mayıs’a kadar sürecek olan ücretsiz BUBA Bahar Dönemi Girişimci Eğitimleri'ne katılma imkanı sunuldu.

Girişimcilere hız kazandırmayı hedefleyen GarantiPartners platformuna gösterilen yoğun ilgiden mutlu olduklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Partners, hem Boğaziçi Üniversitesi’nin hem de Garanti Bankası’nın bilgi birikimiyle, girişimcilere sadece sermayenin değil tecrübenin de aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. Kısa süre içinde gördük ki, böyle bir oluşuma ekosistemde büyük ihtiyaç varmış. Önümüzdeki dönemde başvuruların daha da artacağına, yararlı projelere ve başarılara hep birlikte tanıklık edeceğimize inanıyoruz.” dedi.

Platform ortağı BUBA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör yaptığı açıklamada, “Girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için büyük şirketlerimizin de girişimcilerle yakın temas halinde olması çok önemli. GarantiPartners programı ile BUBA ve Garanti Bankası’nın kaynaklarını, girişimlerin büyümesi için seferber edeceğiz.” dedi.

NetworkDry Genel Müdürü Şebnem Şirin, GarantiPartners platformu başvuru ve değerlendirme süreciyle ilgili olarak, “Girişimci destek programları arasında GarantiPartners gerçekten farklı bir konumda. Süreç boyunca, NetworkDry’ın büyüme vizyonu konusunda GarantiPartners ekibiyle ortak dili konuştuğumuzu gördükve şimdi bu vizyon doğrultusunda çalışmaya hazırız.” dedi.

Publitory.com CEO'su Mehmet İnhan, GarantiPartners programı hakkında, “Publitory, kişisel yazarlık alanında Türkiye’de farkındalık yaratmayı amaçlayan yeni bir pazar yeri. Publitory’nin geniş kitlelere ulaşması bakımından GarantiPartners’ın sağlayacağı katkılar bizim için çok önemli.” açıklamasını yaptı.

Ingenious Kurucu Ortağı Burak Adalı ise “Ingenious, akıllı ev otomasyon sistemleri alanında Türkiye’de geliştirilen en iddialı ürün. GarantiPartners’ın destekleriyle girişimimiz için yeni fon kaynakları yaratıyoruz.” dedi.

GarantiPartners Girişimci Hızlandırma Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.garantipartners.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor