Hello Tomorrow, Paris Öncesinde 15 Mayıs'ta İstanbul'da!

Hello Tomorrow, Paris'te düzenleyeceği büyük konferansın öncesinde İstanbul'da da bir etkinlik düzenliyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Hello Tomorrow Innovation Talks etkinliği 15 Mayıs Cuma günü 18:00'da Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Hello Tomorrow, Paris'te düzenleyeceği büyük konferansın öncesinde İstanbul'da da bir etkinlik düzenliyor. Katılımın ücretsiz olacağı Hello Tomorrow Innovation Talks etkinliği 15 Mayıs Cuma günü 18:00'da Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikte Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Air Liquide Türkiye Genel Müdürü Jerome Christin, İTÜ Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, Özyeğin Üniversitesi'nden Türk Edison olarak bilinen Doç. Dr. Mehmet Arık, Michelin Türkiye İletişim Müdürü Banu Efe, Engie (GDF Süez) HR Business Partneri Elif Öztürk, Hello Tomorrow İstanbul Temsilcisi Hasan Türk ve girişimciler Ayşe Oren, Mete Öztürk, Özlem Durmaz İncel konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinlikte inovasyon, akademik girişimcilik, teknokent etkisi, geleneksel sektörlerin dönüşümü ve yeni ekonomi gibi konuların yanı sıra Hello Tomorrow Challenge'ta ilk 30'a kalan projelerin tanıtımı ile 25-26 Haziran'da Paris'te düzenlenecek olan Hello Tomorrow Conference'in lansmanı yapılacak.

Hello Tomorrow Challenge 2015'te ilk 30'a kalan projelerden bazıları:

  • Şifreleri, kartları, imzaları ortadan kaldıran giyilebilir biyometrik ödeme sistemi - İsviçre
  • Uzun menzilli ağır yükler taşıyabilen insansız kargo uçağı - Bulgaristan
  • Atomları 3 boyutlu olarak görüntüleyebilen ilk atom mikroskobu - Avustralya
  • Toplu taşımayı sabit rotalardan çıkarıp akıllı bir şekilde ihtiyaca göre yöneten mobil sistem - Fransa
  • Sık görülen dört cinsel hastalığın (frengi, bel soğukluğu, trikomoniyaz, chlamydia psittaci enfeksiyonu) hızlı ve acısız teşhisi için tasarlanan akıllı yüzük - Peru
  • Güneşi takip eden ve güneş ışığını aynalarıyla eve yansıtan, kendi enerjisini de güneşten alan robot Lucy - İtalya
  • Sanatçıların bir dakikada özgün ve yüksek kalitede eserler üretebilmeleri için tasarlanan uygulama - İrlanda

İlk 30'a kalan projelerin tamamına www.hello-tomorrow.org/semifinalists web adresinden ulaşabilirsiniz.

Yarışmanın finalinin yapılacağı Paris Konferansı'nda NASA CTO'su David Miller, Watson (IBM) CTO'su Robert High, Airbus CTO'su Jean Botti, Techcrunch Genel Yayın Yönetmeni Mike Butcher, Hyperloop CEO'su Dirk Ahlborn gibi uluslararası 70 konuşmacı, 300 start-up, 100 yatırımcı ve toplamda 2500 katılımcı yer alacak. Paris'te yapılacak olan Yatırımcı gününe katılmak isteyen yatırımcılar biletlerini buradan satın alabilirler.

Unutmayın, Hello Tomorrow Innovation Talks etkinliği 15 Mayıs Cuma günü 18:00'da Fransız Sarayı'nda gerçekleşecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğin dili ise İngilizce olacak.

İstanbul'da düzenlenecek olan Hello Tomorrow Innovation Talks etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hello-tomorrow.org web adresini ziyaret edebilir, kayıt işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor