Ankara’da Girişimcilik, Markalaşma ve Finansman Konuşuldu!

SmartsUnited, ODTÜ Girişimcilik Merkezi (ODTÜ GİMER) ve ODTÜ İşletme Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Girişimcilik, Markalaşma ve Finansman Üzerine" panelinde girişimciler akılarına takılan tüm sorulara cevap bulabildi. Detaylar haberimizde..

SmartsUnited, ODTÜ Girişimcilik Merkezi (ODTÜ GİMER) ve ODTÜ İşletme Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Girişimcilik, Markalaşma ve Finansman Üzerine" panelinde girişimciler akılarına takılan tüm sorulara cevap bulabildi.

Girişimcilik ekosisteminin önündeki engeller nelerdir? Kamu, özel sektör ve üniversiteler bu engellerin ne kadarını kaldırdı? Girişimciler için ilk etapta erişilebilecek finansman kaynakları hangileridir? Bu kaynaklar yeterli midir? Yatırımcılardan gelen yatırımların etkili bir finansman kaynağı olabilmesi için girişimcilerin öncesinde farkında olması gerekenler nelerdir? Girişimciler en çok nerelerde kendilerini ve start-up'larını tanıtmalı? Girişimciler fikirlerini yatırımcılara anlatırken 3 veya 5 dakikalık pitch'lerde nelere dikkat etmeli? Kısa sürede iyi bir marka yaratmanın temel şartları nelerdir? Girişimciler ve KOBİ'ler dijital pazarlamada en çok hangi hataları yapıyor?

Ankara’da girişimcilerin tüm bu sorularına cevaplar bulabileceği fazlasıyla profesyonel ve samimi bir panel gerçekleştirildi. SmartsUnited, ODTÜ Girişimcilik Merkezi (ODTÜ GİMER) ve ODTÜ İşletme Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirilen Girişimcilik, Markalaşma ve Finansman Üzerine paneli katılımcılardan tam not aldı. Moderatörlüğünü Kazım Yalçınoğlu’nun yaptığı panelde ODTÜ GİMER Başkanı Adil Oran, Dijital Pazarlama ve Marka Yönetimi Uzmanı Ömer Karapınar, Etkili Konuşma ve Liderlik konularında faaliyet gösteren Toastmasters Ankara Başkanı Levend Kalaç ile Finansman ve Maliyet Yönetimi Uzmanı Ümit Ünver yer aldı.

Panelde Adil Oran: “Türkiye’de eğitim sistemi girişimciliği teşvik eder nitelikte olmalı. Çocuklarımızı ilkokuldan başlayarak soru soran bireyler olarak yetiştirmezsek araştıran ve girişimci bir nesil oluşmaz” diyerek eğitimle girişimciliğin yakın ilişkisine değinirken Ümit Ünver: “Bugün 75 ülkeye ihracat yapan büyük işletmeler dahi etkili maliyet yönetimi yapamıyor. Çünkü bu şirketlerin büyük çoğunluğu ürün ağacını duymamış bile” diyerek Türkiye’deki maliyet yönetimi hatalarının altını çizdi. Levend Kalaç: “Başta girişimcilerin kendilerini ve iş fikirlerini oldukça profesyonel anlatmaya ihtiyacı var. Bu seviyeye ulaşmak imkansız değil. Bugün konuşmalarını severek dinlediğimiz pek çok insan bu yetenekleri düzenli prova ve eğitimlerle kazanmıştır” diyerek etkili konuşma yeteneğinin kişinin kendisini yetiştirerek kazanılabileceğini belirtti. Panel boyunca Markalaşma ve İtibar Yönetimini farklı örneklerle anlatan Ömer Karapınar ise: “Türkiye'de kullanılan "Kot" ismi aslında İzmir'de bu tür pantolonları üretmiş olan "Muhteşem Kot" adlı bir firmanın Kot Pantolonlarından geliyor. Bu markanın ürün adına dahi dönüşmesine rağmen neden şu anda pazarda olmadığı girişimciler için büyük bir derstir” örneğiyle başlayarak katılımcılara markalaşma yanında başarıya giden yoldaki diğer faktörlerden de bahsetti.

Girişimcilik, Markalaşma ve Finansman Üzerine paneli, panelist ve katılımcıların networking sohbetleri ve selfie’leriyle tamamla​​ndı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor