Turizmde 90 Projeye "Yatırım Teşvik Belgesi" Verildi!

Ekonomi Bakanlığınca, Ocak-Mart döneminde turizm sektöründe toplam 90 tesis projesi için yatırım teşvik belgesi verildi Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanlığınca, Ocak-Mart döneminde turizm sektöründe toplam 90 tesis projesi için yatırım teşvik belgesi verildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) derlenen verilere göre, Ocak-Mart döneminde Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı.

Yeni yatırımların toplam bütçesi 1 milyar 9 milyon liraya ulaştı, Antalya 11 yeni projede 484 milyon lira ile en büyük payı aldı. Antalya'yı İstanbul, Aydın, Konya, Trabzon, İzmir, Muğla, Nevşehir ve Ankara takip etti.

Yılın ilk 3 aylık döneminde teşvik alan alan 90 tesiste 18 bin 585 yeni yatak yer alacak. Bu yatırımlarla 4 bin 249 kişiye yeni istihdam olanağı sağlanacak.

Teşvik belgesi alan yatırımlar, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti gibi teşviklerden faydalanıyor.

Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen "Yatırım teşvik belgesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ekonomi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi turizm sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor