Fikri Işık: "TÜBİTAK Başvurularını Kolaylaştırıp Bürokrasiyi Azaltacağız"

Bilkent Cyberpark’ta, CAP girişimcileri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015 yılında daha çok girişimciye ulaşabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Işık, TÜBİTAK ve TEYDEB başvurularını kolaylaştıracaklarını ve bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Bilkent Cyberpark’ta, ‘Cyberpark Hızlandırıcı Programı’ (CAP) girişimcileri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015 yılında daha çok girişimciye ulaşabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Işık, TÜBİTAK ve TEYDEB başvurularını kolaylaştıracaklarını ve bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Bilkent Cyberpark tarafından bu sene başlatılan ve yazılım alanında faaliyet gösteren firmalar için özel olarak tasarlanan Türkiye’nin ilk hızlandırma programı ‘Cyberpark Hızlandırıcı Programı’nın, Birinci Amerika Kampı’nı tamamlayan girişimciler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bir araya geldi. Girişimciler, Bakan Işık’la deneyim ve tecrübelerin paylaştı.

Perşembe günü Bilkent Cyberpark’ta gerçekleşen toplantıya Bakan Işık’ın yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardım Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB Başkan Yardımcısı Yusuf Keskin, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu ve Bilim Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar’ın, Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar ve Ulusal Manyetik Rözenans Araştırma Merkezi (UMRAM) Direktörü Ergin Atalar da katıldı.

Işık: “2015’te Daha Çok Girişimciye Ulaşabilmeyi Amaçlıyoruz”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  girişimcilerin proje ve ürünleri hakkında detaylı bilgi aldı. Işık, başta teknolojik ürün yatırımı olmak üzere ekosistemde yaşanan sorunları dinleyerek bunların giderilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de girişimcilik açısından oldukça yüksek bir potansiyelin bulunduğunu belirten Bakan Işık, TÜBİTAK ve TEYDEB başvurularını kolaylaştıracaklarını ve bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını vurguladı. Girişimcilere verilen destek süreçlerinde ‘güvenin esas alınıp denetim mekanizmalarının sıkılaştırılması gerektiğini’ de ifade eden Işık, en büyük amaçlarının 2015 yılında daha çok girişimciye ulaşabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

11-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Amerika Kampı’ndan henüz dönen girişimciler CAP Hızlandırma programı sayesinde Amerika pazarına nasıl açıldıklarını, global pazarlara yönelik eksikliklerini ne kadar iyi tespit ettiklerini paylaştılar. Programın stratejik ortaklık fırsatları sunmasına ek olarak, Amerika’daki yüksek teknoloji yatırım olanaklarını da daha iyi anlamaya yönelik tasarlandığını vurgulayan girişimciler, program kapsamındaki eğitim ve faaliyetlerin oldukça yararlı olduğunun altını çizdi.

Yazılımcılar, Haziran’da İkinci Kez ABD Yolcusu

CAP kapsamında Haziran ayında İkinci Kamp için yeniden Amerika yolcusu olan girişimcilerin büyük hedefleri bulunuyor. 16 hafta olmak üzere tasarlanan ve yalnızca yazılım alanında faaliyet gösteren firmaları hedefleyen programın 2015 ekibi arasında DoMajor, ECAN, Seozeo, Bilişim Garaj Akademisi, Bama Teknoloji, Labris Networks, NCS.Net gibi ODTÜ Teknokent, Gazi Teknopark ve Bilkent Cyberpark’tan firmalar yer alıyor.

Dünya kaynaklı haberimizi TÜBİTAK ve TEYDEB desteklerinden faydalanmak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor