3. Sosyal Medya Zirvesi İstanbul'da Gerçekleşti!

İlki Marmara, ikincisi İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Sosyal Medya Zirvesi’ etkinliğinin üçüncüsü 24 Nisan Cuma günü İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

İlki Marmara, ikincisi İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Sosyal Medya Zirvesi’ etkinliğinin üçüncüsü 24 Nisan Cuma günü İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Günümüz dünyasının parlayan yıldızı sosyal medya ve dijital mecralar üzerine merak edilen birçok konunun konuşulduğu etkinlikte alanında uzman birçok konuşmacı yer aldı. Zirve içeriği ve konuşmacılarıyla büyük ilgi gördü. Açılışını Moof Dijital Pazarlama Ajansı Kurucusu Yasin Kaplan ve Littera Ajans Kurucu Ortağı Tuba Tırın’ın gerçekleştirdiği etkinlikte, altı oturum ve iki panel gerçekleşti.

İlk oturum Yalçın Arı ile başladı. En çok ilgi gören oturumlardan biri Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ercüment Büyükşener'in oturumu oldu. ‘Nedir bu sosyal medya?’ sorusuna değinen Ercüment Büyükşener; sosyal medyanın ne olduğunun yanı sıra ne olmadığının da altını çizerek, dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Gazeteci Deniz Ergürel, bizi dört duvar arasına hapseden eski habercilik anlayışının değişim ve dönüşümünü paylaştı ve hemen ardından, ‘Sosyal Medya’nın Sosyolojisi’ sunumu ile akademik bilgisini sosyal medya ile harmanlayan Başak Temel, sosyal medyanın ve sosyolojinin birbirini ne denli etkileyip dönüştürdüğünün örneklerini paylaştı.

Türkiye’de ilk Sosyal Medyada hakaret davasını kazanarak emsal teşkil eden Manken ve Şarkıcı Nilay Dorsa; hukuksal süreç detaylarını anlatarak, ünlülerin hayran kitlesi ile doğru sosyal medya iletişimi kurması üzerine konuşma yaptı.

Beybin Esen moderatörlüğünde gerçekleşen “içerik pazarlaması” konulu oturumda; Devletşah Özcan, Fatmanur Erdoğan ve Hakkı Alkan konuk oldu ve içerik pazarlaması üzerinde keyifli bir söyleşi gerçekleşti. Günün son oturumunda ise “Sosyal Medya’da Kitle İletişimi” konuşuldu. Sosyal medya fenomenlerinden, Halil Söyletmez, Nafer Ermiş ve Şahangiller konu üzerine deneyimlerini paylaştılar. Uluslararası boyutta büyüme hedefiyle ilerleyecek zirvenin dördüncüsü 2015 Aralık ayında düzenlenecek.

Sosyal Medya Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sosyalmedyazirvesi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sosyal medya sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor