BirFİKRİNmiVAR?'da 2 milyon TL'lik Ödülün Sahibi Belli Oluyor!

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR'da 2 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi bu hafta belli oluyor. Detaylar haberimizde..

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR'da 2 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi bu hafta belli oluyor.

Tam 7 yıldır büyük bir başarı ile devam eden ve içinden çıkan fikirlerin milyon dolarlık işlere dönüştüğü Bir Fikrin mi Var?, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile kazanan girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

10 finalist içerisinden 6 finalistin geçen hafta 2 milyon TL'lik büyük ödül için yarıştığı Bir Fikrin mi Var?'da bu hafta ise 4 finalist büyük ödül için yarışacak. Birinci seçilecek girişimin belirleneceği Bir Fikrin mi Var?'ın Son Final bölümü ise 3 Mayıs 2015 Pazar günü 19:00’da TV360 ekranlarında olacak.

 

Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


VCR Eleme Makineleri

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak finalist olmaya hak kazanan girişimci Serim Berke Yarar tarafından geliştirilen "VCR Eleme Makineleri" 1,000,000 microndan 20 microna kadar aynı eleme prensibini kullanarak çok verimli ve %60 enerji tasarrufuna varan elek makinesi olma özelliği taşıyor.


Viskoz Akışlı Isıtıcı

Yarışmaya Yalova'dan katılarak finalist olmaya hak kazanan girişimci Cengiz Dev, "Viskoz Akışlı Isıtıcı" projesi ile bir odanın ayda 100-150 W elektrik enerjisi tüketerek maksimum 18 TL'ye ısıtılmasını amaçlayan bir proje geliştirmiş. Proje hakkında daha detaylı bilgi için röportajımızı buradan okuyabilirsiniz.


"Kablosuz Enerji Transferi"

Yarışmaya Afyon'dan katılarak finalist olmaya hak kazanan girişimci Metin Ceylan tarafından geliştirilen "Kablosuz Enerji Transferi" projesi ile enerji kablo olmadan kullanılan cihaza aktarılabiliyor. Belirli bir alanda üretilen elektirik kablosuz bir şekilde priz olmadan kullanılabiliyor. Bu proje ile telefonlar prizsiz şarj edilebiliyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak finalist olmaya hak kazanan girişimci Cihan Ergin tarafından geliştirilen "Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini" düşük rüzgarlarda tork artırıcı mekanizma ve regüle özelliği olan, yönlendiricili kanatlara sahip yüksek verimli rüzgar türbini olma özelliğini taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Serim Berke Yarar, Cengiz Dev, Metin Ceylan ve Cihan Ergin isimli girişimci finalistler 03 Mayıs 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında 2 milyon TL'lik büyük ödül için yarışacaklar. 

Unutmayın, Bir Fikrin mi Var?'ın Son Final bölümü 3 Mayıs 2015 Pazar günü 19:00’da TV360 ekranlarında olacak.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

duran özübek
duran özübek
vıska adlı ısıtıcıdan almak ıstıyorum nasıl temın edebılırım

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor