EBAN Melek Yatırımcılık Sertifika Programı Türkiye’de İlk Kez Gerçekleştirildi!

Borsa İstanbul, TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği ve Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) ile birlikte, Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) katkılarıyla Melek Yatırımcılık Sertifika Programı düzenlendi. Detaylar haberimizde..

Borsa İstanbul, TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği ve Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) iş birliği ve Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) katkılarıyla ‘Melek Yatırımcılık Sertifika Programıİstanbul’da gerçekleştirildi.

Program kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda; Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) Onursal Başkanı Paulo Andrez’in yanı sıra TBAA-Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş, Hazine Müsteşarlığı Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi Başkanı Hakan Ertürk ve Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik melek yatırımcılığa dair pek çok konuyu ele aldılar.

İki günlük Sertifika Programı’nın açılış konuşmasıyla yatırımcı adaylarına seslenen Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertaç Fuad Karaağaoğlu;

"Açılışının 5. ayında 223 üyeye ulaşan Borsa İstanbul Özel Pazar, Türkiye’de yatırımcı tabanının gelişmesi için bir dizi faaliyet yürütmekte. Dünyada melek yatırımcılara en ileri vergi teşvikinin sağlandığı ülkemizde konunun bilinirliğinin ve tanınırlığının artmasını, daha çok yatırımcının bu teşviklerden yararlanarak girişimcilere yatırım yapmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda Avrupa Melek Yatırımcılar Örgütü’nün Onursal Başkanı Paulo Andrez’i davet ederek Türkiye’de ilk defa EBAN melek yatırımcılık sertifikası programını düzenledik. Hazine Müsteşarlığımızın da Türkiye’deki uygulamaları anlatacağı programda melek yatırımcılığın daha yaygın ve aktif olması için ve nihayetinde girişimcilerin finansmana erişim kanallarını arttırmak için geniş kapsamlı faaliyetlerimizi devam ettireceğiz"  dedi.

Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü Onursal Başkanı Paulo Andrez, iki günlük eğitim boyunca melek yatırımcılığın tüm süreçlerini anlattı. Melek yatırımcılık konusunda en karlı geri dönüşün nasıl gerçekleşeceğine dair stratejileri paylaşan Andrez, yatırım yapılacak şirketin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini, girişimciyle olan ilişkilerin ve sözleşme sürecinin yönetimini yurtdışı örnekleriyle katılımcılara aktardı. Melek yatırımcılığın tüm ülkelerde iş ve istihdam yarattığının altını çizen Andrez; "EBAN’ın tüm dünyada uyguladığı bu eğitim programı, global standartlarda ve doğru yatırım kararı alabilen sertifikalı melek yatırımcılar yetiştirmeyi hedefliyor. Türkiye’de ilk kez verilen bu eğitim ile Türkiye’deki melek yatırımcılık ekosisteminin önemli bir adım daha attığına inanıyorum" diye konuştu.

Melek Yatırımcılığın Türkiye'deki ve Dünyadaki Durumu ve Gelecek 10 Yıllık Öngörü” başlığıyla konuşma yapan TBAA - Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş ise şöyle konuştu: "TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği olarak ülkemizdeki melek yatırımcılık sektörünün gelişiminde özellikle melek yatırımcıların bilgilendirilmesinin üzerinde duruyoruz. Bu yüzden Türkiye’de ilk kez EBAN standartlarında gerçekleşen bu eğitime ayrı bir önem verdik. Bu programı başarıyla tamamlayan adayların, yatırımlarının karşılıklarını çok daha hızlı alabileceklerine inanıyorum."

Hazine Müsteşarlığı Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi Başkanı Hakan Ertürk; “Türkiye’de Akredite Melek Yatırımcı Nasıl Olunur?” konusunda, Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik ise “Melek Yatırımcılar İçin Özel Pazar’ın Sunduğu Likidite ve Yatırım Avantajları" konusunda birer konuşma yaptılar.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen EBAN Melek Yatırımcılık Sertifika Programı’nda ayrıca, doğru yatırım ve şirket değerlemeleri için uluslararası geçerliliği olan kriterler, Türkiye’de ve dünyada melek yatırımcılığın geldiği son durum ve önümüzdeki 10 yıl içindeki beklentiler ile Türkiye’de erken aşama yatırımları, Akredite Melek Yatırımcı olmak için kriterler ve Borsa İstanbul Özel Pazar gibi pek çok konu işlendi.

Haberimizi melek yatırımcılar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor