Yapı Sektöründe İş Fırsatları İçin 38. Yapı Fuarı Turkeybuild Kapılarını Açtı!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul açıldı. Detaylar haberimizde..

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, dünyanın en büyük beş yapı fuarından biri olan ve “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul açıldı.

38 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un açılışı, YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, ITE Group Plc. Bölge Direktörü Vincent Brain, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Kazakistan İnşaatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Omari Kharbedia ve Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası İnşaat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Abilman Dassanov tarafından yapıldı.

21 - 25 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık olan fuar %20 büyüyerek 100.000 m2 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın katılımıyla gerçekleşecek. 17.400 ürün, teknoloji ve hizmetin sergileneceği fuarı, 111.000’i aşkın kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Tüm dünyada yapı sektöründe en büyük beş fuardan biri olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor.

İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar

Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında bu yıl “Konuk Ülke” olarak belirlenen Kazakistan, özellikle yurtdışı müteahhitlik ve inşaat malzemeleri sanayisi bakımından Türk inşaat sektörü için en önemli pazarlar arasında yer alıyor. YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Türkiye’nin ilk ihtisas fuarını gerçekleştiren ve 38 yıldır Türk yapı sektörünün en büyük organizasyonları olan ‘Yapı Fuarları – Turkeybuild’ı düzenleyen YEM Fuarcılık’ın değişmez hedefinin yapı sektörü için yeni pazarlar yaratılmasına ve iş hacminin artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Başer bu çerçevede Fuarın İş Geliştirme Platformu’nun bu yıl çalışmalarını ‘Konuk Ülke Kazakistan Projesi’ ile sürdürdüklerini belirtti.

YEM Fuarcılık tarafından hazırlanan Kazakistan raporuna göre; ülkenin inşaat harcamaları 2014 yılında yüzde 8,4 büyürken, aynı yıl inşaat harcamalarının büyüklüğü ise 15,17 milyar dolar olarak gerçekleşti. Kazakistan’ın inşaat harcamalarında büyümenin hızlanacağı, 2020 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 13 büyüyeceği ve 2020 yılında 30 milyar dolara ulaşılacağı öngörülen raporda, Türkiye’nin en önemli ticari ortaklarından Kazakistan’ın Türk inşaat sektörü açısından büyük potansiyel taşıdığı vurgulanıyor.

“Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” Bu Yıl 42 Ülkenin Katılımıyla Gerçekleşecek!

Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 42 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, İran, Irak, İtalya, İspanya, İsveç, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Lübnan, Makedonya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Peru, Polonya, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Sudan, Sırbistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan katılacak firma yetkilileri, Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek.

Fuarın İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar
38.Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Platform bu yıl faaliyetlerini; “Konuk Ülke Kazakistan Projesi”, “Türkiye - Kazakistan İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” ve “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” olarak sürdürecek.

Yapı Sektöründe “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” Sahibini Buldu

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve Türk yapı sektöründe yılın en iyi malzemesini belirleyen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Açılış Töreni’nde sahibini buldu. Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş.Smart Edge, İnce Kesitli Lavabo” isimli yapı ürünü ile 2015 Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü’ne değer görüldü.

Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri

Yapı Fuarları - Turkeybuild’in bir geleneği olan Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri bu yıl da fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Haberimizi yapı sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor