Bir Girişimcilik Fırsatı Olarak SaaS Pazarının Geleceği ve Faydaları

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için kullanıcı dostu ve bulut tabanlı finansal yönetim uygulaması olan Paraşüt.com ile ilgi gören bir SaaS projesine imza atan Sean X. Yu, girişimciler için SaaS pazarının geleceği ve faydaları hakkında önemli bilgiler veriyor. Detaylar haberimizde..

Geleneksel masaüstü yazılım çözümlerinden SaaS çözümlerine doğru dönüşümün başladığı günümüzde SaaS pazarı, dünyada her sene yüzde 30 büyüyerek 30 milyar doları buldu. SaaS, girişimcilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanabilir, kullanımı kolay ve hızlı geliştirilebilen bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için kullanıcı dostu ve bulut tabanlı finansal yönetim uygulaması olan Paraşüt.com ile bir SaaS projesine imza atan Sean X. Yu, girişimci adayları için SaaS pazarının geleceği ve avantajlarından bahsediyor:

35 Milyar Dolarlık SaaS Pazarı, 2020 Sonunda 130 Milyar Dolara Çıkacak

"SaaS'ı en kolay dille; ‘yazılımların son kullanıcılara hizmet olarak sunulması’ şeklinde açıklayabiliriz. SaaS çözümlerine yöneliş küçük ve orta ölçekli işletmelerde, büyük işletmelere  göre çok daha hızlı yaşanacak. SaaS’ın, küçük işletmelerin verimli yönetilmesinde büyük pozitif etkileri olacak. Pazarlamadan insan kaynaklarına, finans yönetiminden, stok yönetimine her alandaki iş birimleri SaaS çözümlerine yönelecek.

Kullanıcıların kullanmakta zorluk çektiği geleneksel yazılımların yerini artık SaaS almaya başladı. Dünyada SaaS pazarı 35 milyar dolarlık bir pazar haline geldi ve 2020 sonunda bu rakamın 130 milyar dolara çıkması bekleniyor.

SaaS’ın sunduğu faydalara baktığımızda girişimciler için iyi bir fırsat olduğunu söyleyebilirim. Pazardaki ihtiyacı iyi tespit etmiş bir girişimci SaaS ile kullanıcıların ihtiyaçlarına göre sürekli hızlı şekilde geliştirebileceği ve ölçekleyebileceği bir çözüm ortaya çıkartabilir. Girişimciler bu modeli kendi işlerinde doğru bir şekilde kullanarak iyi bir girişim fırsatı yakalayabilirler.

SaaS’ın herhangi bir donanım, yazılım yatırımı gerektirmemesi, bu sistemleri işletecek personel, eğitim maliyetinin olmaması, yedekleme, güvenlik ve benzeri ihtiyaçların hepsi SaaS çözümünde paket olarak ekonomik fiyatlarda sunulması çok büyük avantaj sağlıyor. Üstelik SaaS, iş yönetimini zaman, mekan ve cihaz bağımsız mobil yapabilmeye de olanak tanıyor. Bu da KOBİ’ler ve girişimciler için çok büyük maliyet, operasyonel ve rekabet avantajı getiriyor. Ayrıca, veri analizi ve verilerin bilgiye dönüştürülme işini kurumlar için otomatik bir şekilde yapabiliyor. Gerekli olan bilgileri hazır sunarak kurumlara zaman kazandırıyor ve verimliliklerini arttırıyor. Dünyada SaaS yönünde yükselen eğilimin Türkiye’de de gözleneceğini söylemek yanlış olmaz."

Haberimizi KOBİ'lerimiz ve SaaS odaklı projeler kurgulayan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor