Yeni Nesil Marketler Müşterisini Tanıyıp Ürünlerini Konuşturacak!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından “Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan” teması çerçevesinde “Teknoloji” konusuyla düzenlenen ve 7’nci kez kapılarını aralayan YZB 2015, büyük bir teknoloji dönüşümüne de ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde..

Hayatımızın her alanına giren teknoloji, her gün milyonlarca tüketiciyi ağırlayan marketlerin de geleceğini belirleyecek. Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından “Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan” teması çerçevesinde “Teknoloji” konusuyla düzenlenen ve 7’nci kez kapılarını aralayan YZB 2015, büyük bir teknoloji dönüşümüne de ev sahipliği yaptı.

YZB 2015’te, organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketlerin geleceğini şekillendirecek ve daha eğlenceli alışveriş olanağı sunacak teknolojiler katılımcılara tanıtıldı. Yerli ve yabancı şirketlerin uzman isimleri tarafından tanıtılan yazılım, donanım ve yeni nesil akıllı market ekipmanları, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

YZB 2015’te 400 metrekare alana kurgulanan ‘Geleceğin Marketi’nde, ilk kez görücüye çıkan ve önümüzdeki dönemde kullanılmaya başlanacak olan yeni nesil akıllı market ekipmanlarının, önümüzdeki 3 yıl içinde ülke genelinde kullanılmaya başlanması öngörülüyor. Alışverişi kolaylaştırarak, tüketicilerin daha hızlı alışveriş yapmalarına olanak tanıyacak akıllı marketler, sahip oldukları teknolojiler sayesinde büyük enerji tasarrufu sağlayarak, çevreci olacak.

Market, Tüketiciyi Rafa Yönlendirecek

Alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek olan akıllı marketlerde ürünler, teknolojik raflar sayesinde tüketicisine tazeliğini simgelerle gösterirken, tazeliğini yitiren ürünler, “Artık taze değilim” simgesiyle kullanıcısını uyaracak. Öte yandan yeni nesil marketler, müşterisini daha marketten içeri girmeden tanıyacak. Bu sayede tüketicinin ilgisine göre raflar uyarılarda bulunarak, indirimde olan ürünlere yönlendirebilecek. Ayrıca marketlerde kullanılacak “Karekod” uygulaması ile ürünler tüketicilerine alerjen olup, olmadığını söyleyecek.

Üzerine konulan meyve-sebze dahil ürününü tanıyan tartı ise, tüketiciye ürün hakkında fiyat da dahil olmak üzere detaylı bilgi paylaşırken, akıllı alışveriş arabaları alışverişlerde toplam fiyatı gösterecek. İndirimi göstererek tüketiciyi ilgi alanına göre yönlendiren ekipmanlar, kasiyersiz kasalar gibi yenilikler sayesinde, gelecekte yeni bir alışveriş dönemi başlayacak.

Hollogram Teknolojisi Markette Kullanılacak

YZB 2015’teki ‘Geleceğin Marketi’ bölümünde ilgi çeken diğer bir yenilik ise, ürün tanıtımlarını gerçekleştiren hollogram sunucular oldu. Satın alma süreçlerini büyük ölçüde artıran teknoloji sayesinde müşterisini algılayan hollogram uygulaması, etrafındaki tanımlı ürünleri anlatıyor.

YZB 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yerelzincirlerbulusuyor.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda sektöründe faal perakendeci, üretici ve tedarikçi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor