12 Nisan'daki birFİKRİNmiVAR? Yarı Finalinde Hangi Girişimler Yarışacak?

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor! Detaylar haberimizde.. Detaylar haberimizde..

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami yarı final dönemi boyuncada girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Yarı Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


Cold-Covered Teknolojisi

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Tayyar Murat Gülden tarafından geliştirilen "Cold-Covered Teknolojisi", yumurtaların steril, sağlıklı, dayanıklı ve sağlam bir şekilde paketlenebilmesini sağlıyor.


VCR Eleme Makineleri

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Serim Berke Yarar tarafından geliştirilen "VCR Eleme Makineleri" 1,000,000 microndan 20 microna kadar aynı eleme prensibini kullanarak çok verimli ve %60 enerji tasarrufuna varan elek makinesi olma özelliği taşıyor.


NEGAWATT

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Rıza Köroğlu tarafından geliştirilen "NEGAWATT" projesi ile yakıt ve elektrik tüketiminde %30-%50 arasında tasarruf sağlanabiliyor. Tasarruf edilen enerji ise daha sonra %10'luk bir indirim ile daha ucuza satılıyor. 


Göz rengi

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Emrah Koç tarafından geliştirilen "Göz rengi" projesi lazer ile göz değiştirme teknolojisine sahip bir proje olma özelliği taşıyor.


Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini

Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Cihan Ergin tarafından geliştirilen "Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini" düşük rüzgarlarda tork artırıcı mekanizma ve regüle özelliği olan, yönlendiricili kanatlara sahip yüksek verimli rüzgar türbini olma özelliğini taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Tayyar Murat Gülden, Serim Berke Yarar, Rıza Köroğlu, Emrah Koç ve Cihan Ergin isimli girişimciler projelerinin detaylarını pazar akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 12 Nisan 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor