PayPal, E-ticaret Girişimcilerinin İhracatı Nasıl Artırabileceklerini Anlattı

Ödeme sistemleri sektörünün küresel lideri PayPal, Rusya pazarının lojistik ve taşıma çözümleri konusunda uzman kuruluşu SPSR ile birlikte Türkiye'deki firmaların e-ticaret kanalıyla artırabilecekleri ihracat fırsatlarını anlattı. Detaylar haberimizde..

E-ihracatın hem girişimcilere hem Türkiye ekonomisine kazandıracağı gerçeğinden yola çıkan, küçük ve orta ölçekli işletmeleri, hatta bireyleri sınır ötesi online ticarete teşvik etmek için ülke genelinde e-ihracat seferberliği başlatan PayPal bu konuda çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’deki girişimcilerle 203 pazarda 162 milyon aktif hesap sahibini bir araya getiren PayPal, Rusya pazarının lojistik ve taşıma çözümleri konusunda uzman kuruluşu SPSR’ın gücünü yanına alarak e-ihracat yapan işletmelerin Rusya’ya e-ihracat kapasitelerini artırabilecek.

PayPal ve SPSR, Rusya pazarına e-ihracat potansiyelini paylaşmak üzere e-ticaret sektörünün ve e-ihracat ile dağıtım kanallarını geliştirmeyi benimseyen perakendecilerin katılımıyla 26 Mart Perşembe günü İstanbul’da bir toplantı düzenlendi. PayPal Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Kıvanç Onan, PayPal Türkiye Satış Direktörü Cenap Doğru, PayPal Rusya İş Geliştirme Müdürü Ilya Goldberg ve SPSR Proje Müdürü Yusuf Ibili’nin konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Türkiye’nin büyümekte olan e-ihracat potansiyelinin önemi vurgulandı.

Toplantıda konuşan PayPal Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Kıvanç Onan şöyle konuştu: “Uluslararası ticaretin lider markası PayPal olarak müşterilerimiz ve ortaklarımızı sınır ötesi e-ticaret alanında teşvik etmek için çabamızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki yabancı ülkelerdeki dil, kültür, mevzuat ve uygulama farklılıkları girişimcileri bu pazarlara girmekten alıkoyuyor. Sınır ötesine açılarak hem kendi kazançlarını artırmak hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamak isteyenlerin yolunu açmak için uluslararası pazardaki deneyim ve itibarımızdan yararlanarak, iş ortaklarımız için yeni çözümler üretiyoruz. SPSR gibi lider firmaların bu alanda sunduğu fırsatlar da bu doğrultuda attığımız adımlar için çok önemli. Bu güç birliği neticesinde Türkiye’deki girişimciler Rusya pazarında 30 milyon yeni potansiyel müşteriye kavuşuyor.

PayPal Rusya İş Geliştirme Müdürü Ilya Goldberg şöyle konuştu: “Rusya, her anlamda büyük rakamların ülkesi. Ülkede 80 milyon internet kullanıcısının yüzde 63’ü online ödeme sistemlerinden faydalanıyor ve yüzde 31’i yurtdışından alışveriş yapıyor. Rusya e-ticaret pazarı araştırmamıza göre sınır ötesi online ticaret, 2014 yılına göre yüzde 1.7 kat büyüdü. Mobil de ülkede yükseler trend; yüzde 32’lik bir kesim akıllı telefonlarıyla ödeme yapıyor ve e-dükkanlar taşınabilir cihaz ekranlarına uyum sağladıkça bu oranlar artacaktır. Türkiye’deki girişimcilerin Rus pazarındaki tüketici potansiyeline ulaşarak sınır ötesi ticaret hacimlerini artırmaları için e-ihracat çözümlerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz.

SPSR’ın Rusya’nın ilk ve en büyük ekspres teslimat şirketi, yıllık sipariş işleme kapasitelerinin 20 milyon olduğunu vurgulayan SPSR Proje Müdürü Yusuf Ibili ise şunları kaydetti: “Cross-border, yani sınır ötesi sürecindeki en önemli operasyonlar gümrük ve gümrük sonrası müşteriye teslimat adımları. SPRS’da uzman ekiplerimiz ürünü depodan teslim alıyor, müşterinin talepleri doğrultusunda ürünü paketliyor, gümrük işlemlerini tamamlıyor ve ekspres olarak teslimatı gerçekleştiriyor. SPSR'ın Lojistik, Express Teslimat ve Entegre E-Ticaret çözümleriyle Türkiye'deki şirket ve girişimciler Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve diğer komşu ülkelerdeki pazarlara güvenli ve hızlı şekilde ulaşabilecek. Bizlerin sunduğu hizmetler ve paylaştığı bilgiler neticesinde e-ihracata yönelen Türk girişimcilerin lojistikle ilgili kaygılarına çözüm üretmekten mutluluk duyuyoruz.

Rusya, Global E-Ticaret Pazarında 13. Sırada

144 milyon nüfuslu Rusya’da 77 milyon internet kullanıcısı bulunuyor; ülke, internet kullanıcısı rakamları açısından dünyada altıncı sırada yer alıyor. E-ticaret kapasitesi ile global ölçekte 13. sırada yer alan Rusya’da 2013 yılında e-ticaret hacmi, yıllık tahmini yüzde 25 büyüme oranıyla 16 milyar dolara, sınır ötesi online alışveriş hacmi ise 4,6 milyar dolara ulaştı. Ülkede online alışveriş yapanların sayısı önceki yıl bazında yüzde 30 artarak 2014 itibarıyla 35 milyonu aşarken, internet üzerinden mal ve hizmet satan alan Rusların yüzde 36’sı yurtdışından online alışveriş yaptı.

PayPal adına Ipsos tarafından 22 ülkede yapılan PayPal 2014 Sınır Ötesi Online Alışveriş Araştırması’na göre İnternetten alışveriş yapan Rusların yüzde 30’u zaman kazandırdığı için bu yöntemi tercih ettiklerini belirtirken, yüzde 34’ü online alışverişlerde karşılaştıkları en büyük sorunun ürünlerin geç teslim edilmesi olduğunu söylüyor.

Ruslar En Çok Kıyafet, Ayakkabı ve Kozmetik Alıyor

2014 yılında Ruslar yurtdışından online olarak en çok giysi (yüzde 62) satın aldı. İkinci sırada, yüzde 35 ile ayakkabı gelirken, üçüncü sıraya yüzde 25 ile kozmetik ve güzellik ürünleri yerleşti. 2006 yılında Rusya pazarına giren PayPal’ın bu ülkede 1 milyon 600 binden fazla kullanıcısı bulunuyor.

PayPal E-İhracat Seferberliğine Devam Ediyor

E-ihracatın Türkiye’de yaygınlaşması için ‘Ben Kazanıyorum, Türkiye Kazanıyor’ kampanyası kapsamında PayPal, Ekim 2014 itibariyle benkazaniyorumturkiyekazaniyor.com portalini hayata geçirdi. E-ihracat yapanlar veya bu konuya ilgi duyanlara yönelik portalde, sınır ötesi online ticaretle ilgili önemli bilgiler, ayrıca e-ihracat yaparak başarıyı yakalayanların örnek olabilecek hikayeleri yer alıyor. PayPal ayrıca, e-ticaretin yurt çapında bilinirliğini artırmak için kurulan eğitim firması eticaretSEM ile güç birliği yaparak, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde e-ticaret ekosistemi içerisinde faaliyet gösteren şirket ve girişimcilere ücretsiz eğitimler veriyor.

Haberimizi e-ticaret sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor