Girişimciler, Her Gün 20 Dakika Kuralını Biliyor musunuz?

Son dönemlerde öne çıkan neredeyse tüm motive edici bilimsel teoriler, kuramdan uygulamaya geçiş için özel formüller üzerine kafa yoruyor. Bunlardan biri de "20 Dakika Kuralı". 20 Dakika kuralı tüm detaylarıyla haberimizde..

Son dönemlerde öne çıkan neredeyse tüm motive edici bilimsel teoriler, kuramdan uygulamaya geçiş için özel formüller üzerine kafa yoruyor. Bunlardan biri de "20 Dakika Kuralı". Bu kural direncimiz ne kadar olursa olsun, 20 dakikalığına hepimizin herhangi bir hareketi yapmaya katlanacağını gösteren çok basit bir psikolojik davranış biçimini dikkatimize, ilgimize sunuyor ve hayatımızda uygulayarak denemeyi tavsiye ediyor.

20 Dakik Kuralı; tembelliğe karşı savaşmanın, motivasyonunuzu artırmanın, kendinizi sürekli şarj etmenin (doldurmanın), işe odaklanırken aynı zamanda dış dünyadan yani sosyal hayattan kopmamanın, kısacası hangi anlamda ve ne kadar yoğun olursanız olun kendinizi zinde tutmanın oldukça aktif bir yolu.

Gelin hep birlikte bakalım, bu kural nasıl çalışıyor:


1. Eğer her gün 20 dakika spor yaparsanız sağlığınızla ilgili endişelenmenize gerek kalmaz. Düzenli olarak hergün yapacağınız 20 dk spor sayesinde bedenen zinde kalabilirsiniz.


2. Eğer günün 20 dakikasını temizlik ve düzen için harcarsanız karışıklıkta kaybolmazsınız. Yaşam ve çalışma alanlarında günde toplam 20 dk lık yapacağınız temizlik ve düzenlemeler sayesinde herşey elinizin aldında kalır ve bu size saatler kazandırır.


3. Gününüzün 20 dakikasını konsantrasyonunuzu artırmaya adarsanız yaratıcılık konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Çünkü yapacağınızı her 20 dk lık konsantrasyon egzersizi; özel hayatınızdaki ve iş hayatınızdaki odaklandığınız konularda çok daha derinlere inabilmeyi sağlar.


4. Günün 20 dakikasını size yakın olan birini / birilerini dinlemeye ayırsanız ilişkilerinizle ilgili hiçbir endişeniz kalmaz. Dostlarınızı ve yakınlarınızı dinlemeniz, onlara zaman ayırmanız ikili ilişkilerinizde sarfedeceğiniz pek çok ekstra efordan sizi kurtarır, hayatı kaçırmadan yaşama şansı verir.


5. Gününüzün 20 dakikasını yeni gelir kaynakları aramak için feda etseniz finansal problemler yaşamazsınız. Üzerinde çalıştığınız iş fikrini yada işinizi geliştirmek için veya yeni iş modelleri, yeni finansal kaynaklar bulmak için harcayacağınız her 20 dk sizi köşeye sıkışmaktan, dağ boğazlara girmekten kurtarır.


6. Kendinize 20 dakika rahatlama ve dinlenme süresi verin, bu şekilde hiç yorgunluk hissetmeyeceksiniz. Günün tam ortasında veya yakın saatlerde her gün vereceğiniz 20 dk lık mola yorgunluklarınızın birikmesine mani olur ve hem iç (ruhsal) hemde beden enerjinizi yüksek tutar.


7. Günün 20 dakikanızı kendinizi dinleyip not almaya ayırsanız fikir bulamayacağınıza dair rahatsız edici düşüncelerden uzaklaşırsınız. Hatırlamanız gereken her detayı beyninize yük etmez ve kağıt veya dijitla ortam farketmeksizin not alırtsanız; hem daha dinç bir beyne sahip olursunuz, hemde yeni ve özgün fikirler bulması için beyninize fırsatlar sunarsınız.


8. Günün 20 dakikasını kitap / makale okumaya ayırsanız öğrenme açlığından kurtulup öğretme / dinletme olgunluğuna ulaşırsınız. Unutmayın ki; günün 20 dakikasını kitap okumaya ayıran birinin her türlü ortam ve konuda dinlenecek bilgi ve tespitleri olacaktır. Dahası; nasıl başarılı olduğuna dair sorulara verecek net cevapları vardır.


Tekrar edelim, 20 Dakik Kuralı; tembelliğe karşı savaşmanın, motivasyonunuzu artırmanın, kendinizi sürekli şarj etmenin (doldurmanın), işe odaklanırken aynı zamanda dış dünyadan yani sosyal hayattan kopmamanın, kısacası hangi anlamda ve ne kadar yoğun olursanız olun kendinizi zinde tutmanın oldukça aktif bir yolu.

Uplifers kaynaklı derleme rehber içerikli haberimizi girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

yerelturk.com.tr
yerelturk.com.tr
Haberimiz yerelturk.com.tr tarafından alıntılandı: yerelturk.com.tr/.../

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor