KEP Kullanan Şirket Sayısı 150 Bini Geçti, E-Dönüşüm Devam Ediyor!

TÜRKKEP, Kayseri Ticaret Odası ile birlikte e-dönüşüm hizmetleri hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. Detaylar haberimizde..

TÜRKKEP, Kayseri Ticaret Odası ile birlikte e-dönüşüm hizmetleri hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast’ın e-dönüşümün ekonomiye faydalarına dikkat çektiği etkinliğe; Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk, Kayseri Bağımsız Denetçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uçan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Eren ve Meslek Komite Başkanları katıldı.

Yılda milyarlarca kâğıt belge kullanılan ülkemiz çok önemli bir e-dönüşüm sürecinden geçiyor. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), E-İmza, E-Kimlik, E-Fatura, E-Defter, E-Bordro, E-Mutabakat, E-Tebligat, E-Arşiv, E-Saklama gibi araçlar ve uygulamalarla e-dönüşümde önemli bir süreç yaşıyoruz.Kâğıt ortamından elektronik ortama taşınan her işlem, doğanın korunmasının yanında, ekonomik ve sosyal faydalar da sağlıyor.

Türkiye’nin e-dönüşüm ile yılda 3 milyar TL tasarruf etmesi bekleniyor. Yakın gelecekte Türkiye’de; tüm kurumların, kuruluşların, şirketlerin, profesyonellerin, meslek mensuplarının tamamının KEP ve e-imza sahibi olacağı öngörülüyor. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetlerinin yanı sıra, E-İmza, E-Fatura, E-Defter, E-Tebligat, E-Arşiv ve E-Saklama hizmetlerini bir arada sunan TÜRKKEP, Kayseri Radisson Blu Otel’de Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Mali Müşavirler Odası ile birlikte düzenlediği etkinlikle ülke genelinde yürüttüğü e-dönüşüm hizmetleri hakkında bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

KEP Kullanıcılarının Yüzde 90’ı Kurumsal, Yüzde 10’u Bireysel

Etkinlikte “Türkiye’de e-dönüşüm ve TÜRKKEP” başlıklı sunumu ile geleneksel iş yapış süreçlerinin e-dönüşüm ile elektronik ortamda yürütüldüğüne dikkat çeken TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “E-Dönüşümün en önemli araçlarından KEP ve E-İmza kullanımı ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. Şu anda ülkemizde KEP kullanan şirket sayısı 150 bini geçti, e-imza sayısı 1 milyon 700 bini aştı. KEP adreslerinin yüzde 90’ını kurumsal, yüzde 10’unu bireysel adresler oluşturuyor. E-İmza ise ülkemizde yüzde 46 oranında kamu uygulamalarında, yüzde 54 oranında da özel sektörde kullanılıyor.” dedi.

KEP Adres Sayısı 8 milyonu Aşacak

2014 yılında KEP’in e-imza sayısına katkısının 50.000 adetin üzerinde olduğuna vurgu yapan Samast, konuşmasında, “E-imza kullanıcılarında memnuniyet yüzde 90’ın üzerinde. E-İmza ve mobil imza sayılarının özellikle KEP sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte daha fazla artacağını öngörüyoruz. 2015 yılı sonunda e-imza veya mobil imza edinenlerin sayısının 2 milyon civarına ulaşacağı değerlendiriliyor. Yakın zamanda vatandaşlara dağıtılmaya başlanacak Elektronik Kimlik Kartı ile birlikte yeni uygulamalarının önümüzdeki süreçte bireysel amaçlı e-imza kullanımını yaygınlaştırmasını bekliyoruz. 5 yıl içinde de e-imza ve mobil imza sayısının 5 milyon adeti, KEP hesap sayısının da 8 milyon adeti aşacağı tahmin ediliyor. E-imza sahiplerinin yüzde 19’unu 19-25 yaş arası, yüzde 40’ını 25-40 yaş arası, yüzde 41’ini 40 yaş ve üstü kullanıcılar oluşturuyor. E-Fatura ve E-Defter kullanıcı sayısı 2015 yılı başı itibariyle yaklaşık 20 bine ulaştı. 2 yıl içerisinde e-Fatura ve E-Defter uygulamasına geçen şirket sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor.” ifadelerine yer verdi.

E-Dönüşüm İle Yılda 3 Milyar TL Çöpe Gitmeyecek

Ülkemizde KEP, e-imza, e-fatura, e-defter ve e-saklama uygulamalarının kullanımı ile sağlanacak ekonomik tasarrufun yıllık en az 3 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ekonomik tasarrufun yanında, işlerin çok daha hızlı, kaliteli ve verimli yürütülmesine imkân tanıyan e-dönüşüm çözümleri ve hizmetleri, doğanın da korunmasına büyük oranda katkı sağlıyor.

Şirketler E-dönüşüm İle Maliyetlerden Önemli Oranda Tasarruf Edecek

Teknolojinin etkin kullanımı sayesinde şirketler iş gücünden ve maliyetten önemli oranda tasarruf edip verimliliklerini artırabilirken, kâğıda dayalı işlemlerden kaynaklanan masrafları en aza indiriyor. Resmi, hukuki ve ticari işlemler ile yazışmaların fiziki ortamdan bilgisayar ortamına taşınmasıyla şirketler, kurumlar ve bireyler iş süreçlerini çok daha hızlı, kolay ve düşük maliyetle her an gerçekleştirebiliyor.

E-Dönüşüm hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkkep.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor