TÜGİAD Ankara'da Gençlere Girişimciliği Aşılamaya Devam Ediyor!

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi ile TOBB Üniversitesi arasındaki işbirliği kapsamında, Başkent iş dünyasının tanınmış simaları, mesleki deneyimlerini girişimci adayı gençlerle paylaşıyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi ile TOBB Üniversitesi arasındaki işbirliği kapsamında, Başkent iş dünyasının tanınmış simaları, mesleki deneyimlerini girişimci adayı gençlerle paylaşıyor.

TÜGİAD Ankara Şubesi’nin katkılarıyla yürütülen Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Girişimcilik ve Liderlik dersinde bu kez Ankara iş dünyasının tanınan simalarından Selim Akın tecrübelerini aktardı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, iş hayatında cesaretli davranılması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda TÜGİAD Ticari İlişkiler Komisyonu Başkanlığını yürüten Akın, genç girişimcilere şu tavsiyelerde bulundu: “Kendi işinizi yapmayı düşünün, başladığınız zaman hata yapmaktan korkmayın. En olumsuz durumda dahi geleceğiniz yer yine başladığınız yerdir. Hata yaptıkça hatalarınızdan ders çıkartmayı öğreniyorsunuz. Hata yapacağız, hatta iflas da edebiliriz. En azından denemiş olacağız.

TÜGİAD Girişimciye Destek Veriyor

Üniversite öğrencisi genç girişimci adaylarına “Kendi işinizi kurun” diyen Akın, bir öğrencinin “Bu süreçte bize tavsiyeniz nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Benim size anlattıklarım kırk yıllık bir süreç. Dolayısıyla bir meslekte deneyim kazanıp o mesleğin eksik gördüğünüz kısmıyla ilgili bir alanda girişimde bulunabilirsiniz. Buna sıfırdan da başlayabilirsiniz. Asla ümitsizliğe kapılmayın. Türkiye’de de bu tür girişimcileri destekleyen birçok fon var. Yaklaşık 40 TÜGİAD üyesinin kurduğu “GirişimTürk” diye adlandırdığımız bir fonumuz var. Sizin gibi genç insanlara, fikri olan girişimcilere destek vermek istiyoruz.

TÜGİAD Ankara ile TOBB Üniversitesi arasındaki işbirliği kapsamında daha önce TÜGİAD Ankara Şube Başkanı ve Naslı Şirketler Grubu Başkan Yardımcısı Türker Naslı, TÜGİAD Ankara Genel Sekreteri ve CanpaŞirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, TÜGİAD Başkan Yardımcısı ve ÇEPAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Kahraman üniversite öğrencilerine tecrübelerini aktarmıştı. Başkent iş dünyasının tanınmış isimleri “Girişimcilik ve Liderlik” dersinin konuşmacısı olmaya devam edecek.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tugiad.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor