Huzurlarınızda 29 Mart'ta birFİKRİNmiVAR? Yarı Finalinde Yarışacak Girişimler

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor! Detaylar haberimizde..

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami yarı final dönemi boyuncada girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Yarı Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


Geri Donusebilen Patatesler

Yarışmaya Ankara'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Özlem Gönülkırmaz, fast-food restoranlarının patates kızartmalarını 7dakikadan sonra hayvan yemi olarak geri dönüştürebilmelerini sağlayabilecek "Geri Donusebilen Patatesler" projesini geliştirdi.


FIFO (First In First Out)

Yarışmaya Mersin'den katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Hulusi Yağ tarafından geliştirilen "FIFO (First In First Out)" projesi, üretilen ilk ürünün ( cam Paketinin ) ambardan ilk olarak sevk edilmesini sağlıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Arı Kovanı Yerleştirme Projesi

Yarışmaya Ankara'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Timur Kayhan, geliştirdiği "Arı Kovanı Yerleştirme Projesi" ile endüstriyel atıkların bertaraf edilebilmesini ve enerji ihtiyacı problemine önemli ölçüde katkıda sağlamayı hedefliyor.


Joycad (Bilgisayar ve Konsol Cihazlari Icin Yeni bir Joystick)

Yarışmaya Mersin'den katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Tayfun Çavdar, geliştirdiği "Joycad", günümüz oyunlarını yepyeni donanımsal ve ergonomik özelliklerle eksiksiz oynamayabilme imkanını sağlayan yeni nesil oyun kolu olma özelliği taşıyor.


Akıllı Sandalye

Yarışmaya Elazığ'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Mustafa Onur Aydın tarafından geliştirilen "Akıllı Sandalye" projesi, kullanıcısının vereceği sesli komutlar ya  da dokunmatik ekran ile hareket edebilen, telefon görüşmesi, mesajlaşma, internete girme işlemlerini gerçekleştirebilen bir akülü sandalye olma özelliği taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Bayanlar İçin Hijyenik Taharet Ortamı saglayan önden yıkamalı Klozet Aparatı

Yarışmaya İzmir'den katılarak yarı finale kalmayı başaran Serpil Uz ve Nedret Eyupoglu isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Bayanlar İçin Hijyenik Taharet Ortamı saglayan önden yıkamalı Klozet Aparatı", klozetlerdeki taharet musluğunun tercihe göre önden veya arkadan akmasını sağlıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


Özlem Gönülkırmaz, Hulusi Yağ, Mustafa Onur Aydın, Timur Kayhan, Tayfun Çavdar, Serpil Uz ve Nedret Eyupoglu isimli girişimciler projelerinin detaylarını pazar akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 29 Mart 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor