İlk İşim Girişim Proje Yarışması Üniversite Roadshow'u İle Başladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Çalık Holding işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İlk İşim Girişim’ yarışması Anadolu’da seçilen beş üniversiteye yapılacak Roadshow ile başladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Çalık Holding bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İlk İşim Girişim’ yarışmasının tanıtımı için Roadshow’a başladı.

TÜBİTAK’ın yayınladığı 2014 yılı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” listesi göz önünde bulundurularak bölgesel bazda seçilen 5 üniversiteye düzenlenecek Roadshow’un ilk durağı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) oldu. Yarışmanın tanıtılması için KTÜ kampüsünün merkezine kurulan İlk İşim Girişim standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Roadshow kapsamında sırasıyla 25-26 Mart’ta İnönü Üniversitesi’nde, 27 Mart’ta Mersin Üniversitesi’nde, 30-31 Mart’ta Selçuk Üniversitesi’nde ve 1-2 Nisan’da Dokuz Eylül Üniversitesi’nde stand kurularak bilgilendirme seminerleri yapılacak. Etkinliklerin İstanbul ayağında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa ve Beşiktaş Kampüsleri’nde tanıtım standları açılacak.

1 Milyon TL’lik Yatırım İmkanı

İlk İşim Girişim’ yarışması, girişimciliğin bölgesel ve ulusal kalkınma açısından öneminin anlaşılmasını sağlamak, öğrencilerin girişimciliğe ve inovasyona olan ilgilerini arttırmak, inovatif, ilginç, topluma faydalı ve kar getirebilecek iş fikirleri ortaya çıkarmak amacıyla her yıl YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Çalık Holding tarafından düzenleniyor. Yarışma kapsamında her yıl belirlenen tarihlerde proje başvuruları alınarak bu projeler önde gelen akademisyenler ve sanayiciler tarafından değerlendiriliyor.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan ilk 10 girişimci adayı, YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Otağ-ı Hümayun'da gerçekleştirilecek final gününde fikirlerini savunacak. Yapacakları sunumlarla jüriyi ikna eden ilk 3 proje sahibi, Çalık Holding’den 1 milyon TL’ye kadar yatırım alma imkanına sahip olabilecek. Ayrıca yarışmada birinci seçilen proje sahibine de YTÜ Kuluçka Merkezi’nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel gider desteğiyle birlikte YTÜ TTO tarafından mentorluk hizmetleri verilecek.

Unutmayın, Roadshow kapsamında sırasıyla 25-26 Mart’ta İnönü Üniversitesi’nde, 27 Mart’ta Mersin Üniversitesi’nde, 30-31 Mart’ta Selçuk Üniversitesi’nde ve 1-2 Nisan’da Dokuz Eylül Üniversitesi’nde stand kurularak bilgilendirme seminerleri yapılacak. Ayrıca İlk İşim Girişim Proje Yarışması'na son başvuru tarihi 30 Nisan 2015.

İlk İşim Girişim Proje Yarışması ve Roadshow hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ilkisimgirisim.com web adresini, başvuru yapmak için ise burayı ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor