9. Uluslararası Robot Yarışması Başvurularınızı Bekliyor!

13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "9.Uluslararası Robot Yarışması"na başvurular 2 Mart – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılabilecek. Detaylar haberimizde..

13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "9.Uluslararası Robot Yarışması"nın başvuruları 2 Mart – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılabilecek.

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında ve robot teknolojileri konusunda çalışmaların tanıtımının yapılması ve sergilenmesi hedefleriyle her yıl lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla uluslararası robot yarışmaları düzenlenmekte.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yürütülen ve bu yıl dokuzuncusunun gerçekleştirileceği Uluslararası Robot Yarışması, “Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü Anma Törenleri Etkinlikleri” nedeniyle Çanakkale’de yapılacak.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katılacağı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan yarışma 13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında;

olmak üzere 6 (altı) farklı kategoride gerçekleştirilecek.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİT) ve TUBİTAK ortaklığında düzenlenecek olan Dokuzuncu Uluslararası Robot Yarışması'nın teması “Çanakkale Zaferinin 100. Yılı”, sloganı ise “AHİCAN Barış İçin Nöbette” olarak belirlenmiş.

Yarışmanın kayıt işlemleri ve yapılacak değişiklikler, 2 Mart – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün mtegm.meb.gov.tr veya robot.meb.gov.tr internet adreslerinde yayınlanacak olan başvuru formunun elektronik ortamda doldurulmasıyla gerçekleştirilecek. (Fakat başvuruda bulunmak için öncelikle kurum adına üyelik kaydı yapılması gerekiyor.)

Endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında yapılan çalışmaların ve gelişmelerin paylaşılması, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması amacıyla yarışmaya katılan okul ve üniversite robot kulüplerinin çalışmalarını sergilemeleri için yarışma salonunda ve Morabbin Parkı'nda (sahil yolunda) stantlar kurulacak.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nce yarışmanın amacına uygun bir şekilde yürütülmesi ve yarışmadan beklenen faydanın sağlanması için; Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü, üniversitelerin robot toplulukları ve sektör temsilcilerinden oluşan "Dokuzuncu Uluslararası Robot Yarışması" Organizasyon Yürütme Kurulu ve bu kurula bağlı çalışma ekipleri oluşturulacak.

Yarışma pistlerinin kurallara uygunluğunu sağlamak ve yarışma sürecinde yarışma ile ilgili itirazları inceleyip oy çokluğu ile kesin karara bağlamak üzere üniversitelerin ilgili alanlardaki öğretim üyelerinden Teknik Heyet oluşturulacak.

Yarışmanın uygulama kılavuzundaki kurallara uygun olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla robotların teknik kontrollerini yapmak ve yarışma kategorilerindeki maçları yönetmek üzere üniversitelerin robot kulübü/topluluğu üyelerinden veya robot yarışmalarında hakemlik yapmış kişilerden Hakem Heyeti oluşturulacak.

Başvuru ve Genel Kurallar

  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonunda 13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak yarışmaya, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan ekipler katılabilecek.
  • Yarışacak ekipler 2 (iki) öğrenciden oluşacak. Lise öğrencileri için yarışma ekiplerinden sorumlu 1 (bir) danışman öğretmen yarışma süresince bulunacak. Ekip sorumlusu danışman öğretmen, istediği takdirde birden fazla ekibin sorumlusu olabilecek.
  • Üniversite öğrenci ekipleri için danışman öğretim görevlisi zorunlu değil.
  • Bir öğrenci aynı yarışma kategorisinde en fazla üç robot ile yarışmaya katılabilecek.
  • Yarışmacılar başvuru süresince robot ismi ve yarışma kategorisi dışındaki bilgilerini güncelleyebilecekler. Robot isimleri en fazla 20 karakterden ve latin alfabesiyle oluşturulacak. Aşağılayıcı, hakaret edici ve müstehcen sözler içeren robot isimlerinin kayıtları onaylanmayacak.
  • Başvuru formları yarışmaya müracaat eden her bir robot için ayrı ayrı doldurulacak.

Başvuru ve genel kurallar hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buradaki kılavuzu inceleyebilirsiniz

9.Uluslararası Robot Yarışması'nın Ödülleri

13 Mayıs 2015 tarihinde saat 10.00’da başlayacak olan yarışmanın ödül töreni 15 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.

  • Her katılımcıya Katılım Belgesi,
  • Her bir kategoride dereceye girenlere Başarı Belgesi,
  • Her kategori için birer Mansiyon (Jüri Özel Ödülü),
  • Temalı ve serbest kategorilerde ‘En İyi Tasarım Ödülü’

verilecek. Ödüller web sayfalarından ayrıca duyurulacak.

Unutmayın, 9.Uluslararası Robot Yarışması'nın başvuruları 2 Mart – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün mtegm.meb.gov.tr veya robot.meb.gov.tr web adresleri üzerinden yapılabilecek.

9.Uluslararası Robot Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz robot.meb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi endüstriyel otomasyon teknolojileri alanına ilgi duyan ve bu alanda projeler geliştiren lise ve üniversite öğrencisi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor