İlk Uluslararası Kuluçka Merkezimiz Silikon Vadisi’nde Kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, KOSGEB öncülüğünde ilk Uluslararası Kuluçka Merkezi'nin Silikon Vadisi’nde kurulacağını açıkladı. Detaylar haberimizde..

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD’nin California eyaleti temasları kapsamında Stanford Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Kendisini karşılayan Türk öğrencileri selamlayan Işık, "Uluslararası ve Ulusal Yeniden Bütünleşme Fırsatları" konulu panelde, teknoloji yoğun başlangıç firmalarının gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde bulunması için “Uluslararası Kuluçka Merkezi” destek modeli oluşturulduğunu söyledi.

KOSGEB öncülüğünde ilk Uluslararası Kuluçka Merkezi'nin Silikon Vadisi'nde kurulacağını açıklayan Bakan Işık, yurt dışında yaşayan akademisyenlere işbirliği çağrısında bulundu.

Bakan Fikri Işık; "Hedef Türkiye Çalıştayları vesilesiyle yurt dışında yaşayan akademisyenlerimizle bir araya geliyor, onlarla ülkemizde bilim ve araştırma alanında yaşanan gelişmeleri birlikte değerlendiriyoruz. Bugün özellikle gelişmiş ülkelere baktığımızda, bu ülkelerin bilim ve teknolojide önemli adımlar attıklarını ve özelikle bilimsel gelişmeyi, kalkınmanın temel itici gücü haline getirdiklerini görüyoruz. Bir ülkenin kalkınması için üniversitelerde üretilen bilginin teknolojiye ve üretime dönüşmesi gerekiyor" dedi.

Bakan Işık, bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yeniliğin sadece ülkelerin geleceğine değil, aynı zamanda insanlığın geleceğine de yön verdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Eğer ülke olarak büyük hedefleriniz varsa, bu teknolojik gücün kullanılmasında olduğu kadar, geliştirilmesi ve üretiminde de dünya çapında bir rol üstlenmeniz gerekiyor. Bu bilinçten hareketle, son dönemlerde teknolojinin geliştirilmesine, bunun için gerekli olan Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda, Bakanlık olarak yurt içi ve yurt dışındaki bilim insanlarımızın çalışmalarını ülkemize kazandırmak amacıyla çalışmalar başlattık. Dünyanın değişik ülkelerinde önemli bilimsel çalışmalara imza atmış bilim insanlarımıza ulaştık, onlarla yakın işbirliğine geçtik."

Türkiye’de tersine beyin göçü sürecinin başladığını söyleyen Bakan Işık, buradaki Türk öğrenci ve akademisyenleri Türkiye'ye davet etti. Işık, Stanford Üniversitesi’nde doktora yapan öğrenci, hoca veya bilişim teknolojileri üzerine çalışan araştırmacıların bulundukları yerde yaptıkları bu çalışmaların da Türkiye için çok değerli olduğunu vurguladı.

Bakan Işık; "Türkiye’de de olsanız, başka bir ülkede de olsanız, sizlere elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız. Bugünkü bilişim çağında uzak diye bir olgu yoktur. Bütün mesafeler bir klavye tuşunun ucunda. Bu nedenle, burada sizlere samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye gerek bilimsel araştırma ve Ar-Ge, gerekse teknolojik ürün yatırımı konusunda çok cömert diyebileceğimiz destek ve teşvik araçlarına sahip. Bu konuda herhangi bir kaynak sıkıntımızın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Gelin sizlerle birlikte, özel sektörümüzü de işin içine katarak yeni işbirlikleri ve yeni projeler yapalım" şeklinde konuştu.

Bakan Işık ve beraberindekiler Microsoft ve Tesla firmalarını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi bilişim sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorumlar

Ahmet Tekumut
Ahmet Tekumut
Türk girişimcilerin Silikon Vadisine gidebilmesini kolaylaştıran, oraya teknolojik turlar düzenleyen, Silikon Vadisi'nde girişimcilik okulu bulunan, haberde geçen KOSGEB'in kuracağından daha önce açılmış olan bir Türk inovasyon ve kuluçka merkezi zaten var:

http://www.gisfusion.com.tr

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor