3M, Milyon Dolarlık Yatırımla Müşteri İnovasyon Merkezi’ni İstanbul’da Açtı!

Bilimi hayatın her anında uygulayabilmek amacıyla 3M, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımlarının parçası olan İstanbul Kavacık’taki Müşteri İnovasyon Merkezi’ni hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

Gelirinin her yıl yüzde 5.5’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayıran ve Mart ayında yeni marka lansmanını küresel çapta “3M Bilimi. Hayatın her anında.” söylemiyle yapan 3M, İstanbul’da önemli bir yatırıma daha imza attı.

İleri seviyedeki bilim ve teknolojilerini yeni ve sıra dışı şekillerde kullanarak inovasyon yeteneğini 55.000’den fazla ürün ve 100.000’den fazla patente yansıtan 3M, 4 milyon dolarlık bir Ar-Ge yatırımının parçası olarak Müşteri İnovasyon Merkezi’ni İstanbul Kavacık’ta açtı.

3M Türkiye Müşteri İnovasyon Merkezi, 3M’in müşterileriyle birlikte inovasyon süreçlerini gerçekleştirmeye ve 3M ürünlerinin hayatın birçok noktasına erişmesine olanak sağlayarak, dünyadaki 50’inci merkez olma özelliğini taşıyor. Bu merkezler, müşterileri 3M teknolojileri ile buluşturmanın yanı sıra ihtiyaçlarına birlikte çözüm yaratmaya yönelik platform görevi üstleniyorlar. 3M Türkiye Müşteri İnovasyon Merkezi ise, özellikle Türkiye’nin öne çıkan endüstrilerine odaklanmak üzere tasarlandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut’un katılımının yanı sıra 3M Ar-Ge’den sorumlu Uluslararası Başkan Yardımcısı Joe Liu, 3M Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi3M Orta ve Doğu Avrupa Ar-Ge Direktörü Chris Howitt, ve 3M Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban açılış töreninde hazır bulundu.

“3M’in Sırrı Müşterilerini Dinlemek”

3M Müşteri İnovasyon Merkezi’nin açılışında konuşan 3M Ar-Ge’den sorumlu Uluslararası Başkan Yardımcısı Joe Liu,  inovasyonun, 3M iş felsefesinin tam merkezinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bilimsel araştırmaları çok önemsiyoruz ve inovatif yaklaşımımızın sonucu olarak da satışlarımızın üçte biri, beş yıl önce piyasada olmayan yeni ürünlerden geliyor. Her sene gelirimizin yüzde 5.5’lik bir bölümünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyoruz. Hem yerel hem de küresel bilgi birikimimizi kullanarak gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge faaliyetlerimizle, yeni ürünler sunuyor ya da var olan ürünlerimizi geliştirerek müşterilerimizin gereksinimlerine uygun çözümler yaratıyoruz.

3M’in başarısındaki sırrın müşterilerini dinlemek olduğunu belirten Joe Liu; “3M Türkiye Müşteri İnovasyon Merkezi’nin de dünyadaki benzerleri gibi müşterilerinin ihtiyaçlarına çözüm bularak, 3M biliminin inovasyona dönüşeceği bir merkez rolü üstlenecektir” dedi.

Yatırımlar Sürüyor

3M Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi ise yaptığı konuşmada, bundan 3 yıl önce 3M olarak Türkiye’de yeni yatırımlar yapmaya söz verdiklerini ve bu sözü tutmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve şöyle konuştu: “4 milyon dolarlık bir Ar-Ge yatırımının parçası olan 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’ni hayata geçirdik. Bu yatırım Türkiye’de yapmakta olduğumuz yatırımların sadece küçük bir kısmı. Halihazırda sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya üretim yapacak olan Çorlu bölgesel üretim tesisimizin yatırımları da bütün hızı ile devam ediyor. Bu yatırım tamamlandığında Türkiye’ye toplam 500 milyon dolarlık ek bir yatırım daha gerçekleştirmiş olacağız.

3M Müşteri İnovasyon Merkezi sayesinde, 3M’in Türkiye’de müşterileri ile beraber büyümeyi hedeflediklerini belirten Castaldi; “Türkiye, 3M’in Orta ve Doğu Avrupa’da ikinci en büyük pazarı olma özelliği taşıyor. Türkiye, güçlü ekonomisi, dinamik pazarı ve büyüme potansiyeli sebebiyle 3M için büyük önem arz ediyor “ dedi.

3M Ar-Ge yapısının önemli bir parçası olan Müşteri İnovasyon Merkezi, 3M müşterilerine Ar-Ge ekibi rehberliğinde 3M teknolojilerini tanıma ve deneyimleme fırsatı tanıyarak, müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirilmesini sağlayacak. Bu merkezde yapılacak seminer ve eğitimlerde de sektörel ve küresel trendler ve yenilikler müşterilerle paylaşılacak. 600 metrekarenin üzerinde bir alana sahip olan 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’nde, toplantı odaları, teknoloji ve çözüm demonstrasyonlar alanları bulunuyor.

Bilimi birçok farklı sektörde inovasyona çeviren 3M altyapıdan telekomünikasyona, ulaşımdan imalat ve elektronik sektörüne, sağlıktan perakende sektörüne kadar pek çok sektörde ürünler sunuyor ve farklılık yaratıyor.

3M Müşteri İnovasyon Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.3M.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor